Αυτά τα αυτοκίνητα προτιμούν οι εκατομμυριούχοι - Πολλές εκπλήξεις

Το χρήμα γι αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι πρόβλημα. Ωστόσο, όλοι οι εκατομμυριούχοι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες ή απαιτήσεις από το αυτοκίνητό τους…

  • -
  • -

Το χρήμα και ο βήχας, λέει το γνωστό λαϊκό γνωμικό, δεν κρύβονται. Συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που το χρήμα μπορεί και να κρυφτεί… Για παράδειγμα, σε ότι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο, ένα είδος πολυτελείας, οι εκατομμυριούχοι σε Η.Π.Α και Κίνα συμπεριφέρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Προσεγγίζουν δηλαδή το θέμα οι μεν, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, οι δε, σύμφωνα με το ίματζ τους.

Οι έρευνες μίλησαν

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εταιρείες Experian και Hurun Research Institute, οι προτιμήσεις των εκατομμυριούχων σε Η.Π.Α και Κίνα, απέχουν όσο η νύχτα με την ημέρα.

Οι έρευνες εστίασαν σε αυτές τις δυο χώρες οι οποίες έχουν στα εδάφη τους και τους περισσότερους εκατομμυριούχους. Στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν 22,8 εκατ. εκατομμυριούχοι και στην Κίνα 20,5 εκατ. εκατομμυριούχοι. Προσοχή, σε αυτά τα δεδομένα δεν συγκαταλέγονται οι billionaires αυτού του πλανήτη.

Στις Η.Π.Α λοιπόν όπου υπάρχουν και οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι στη Γη, το 61% αυτών οδηγεί κάποιο μοντέλο της Toyota, της Ford, της Lexus ή της Subaru, ενώ το 38%, επιλέγει κάποιο αυτοκίνητο από τις BMW, Acura ή Mercedes-Benz. Μόλις το 1% θα στραφεί στην αγορά κάποιου super luxury μοντέλου ή κάποιου supercar.

Η έρευνα βέβαια της Experian σημειώνει, ότι τα στοιχεία βασίζονται σε ένα σοβαρό μεν δείγμα εκατομμυριούχων αλλά όχι στο σύνολο αυτών και ενδέχεται να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό των τάσεων ή των προτιμήσεων τους. Πάντως όπως αναφέρει, το δείγμα είναι αρκούντως επαρκές, για ασφαλή συμπεράσματα.

Δείτε ακόμα: Τόσο στοιχίζει μία αλεξίσφαιρη Rolls-Royce Cullinan

Στον αντίποδα τώρα, οι εκατομμυριούχοι στην Κίνα κάνουν επίδειξη του πλούτου τους. Έχουν κατά μέσο όρο 2,7 αυτοκίνητα ο καθένας στην κατοχή τους και επιλέγουν κατά βάση για τις μετακινήσεις τους SUV μοντέλα.

Το ακόμα ωστόσο πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι Κινέζοι, ξοδεύουν κατά μέσο όρο για την αγορά αυτοκινήτου 177.000 δολάρια ετησίως! Τα πιο δημοφιλή αυτοκινητικά brands για τους εκατομμυριούχους της Κίνας είναι η Audi, η Toyota, η BMW, η Mercedes-Benz η Lexus, η Land Rover αλλά και η Bentley.     

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...