Πόσο λέτε πως κοστίζει μία αλεξίσφαιρη Rolls-Royce Cullinan;

Όσα και να σκέφτεστε… λίγα θα πείτε

  • -
  • -

Όταν μιλάμε για πολυτελή SUV, δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερη υλοποίηση του όρου από την Rolls-Royce Cullinan, σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Τι γίνεται όμως όταν εκτός από εκτεταμένη χρήση δέρματος και άλλων πανάκριβων υλικών, χρειαζόμαστε και θωράκιση που να αντέχει σε χτύπημα χειροβομβίδας; Η απάντηση είναι και πάλι Rolls-Royce Cullinan από την Klassen.

Το εν λόγω μοντέλο είναι προς πώληση αυτή τη στιγμή, στην προνομιακή τιμή των… 833.000 ευρώ ή αλλιώς, σχεδόν 1.000.000 δολαρίων. Στο πρώτο άκουσμα της τιμής, σίγουρα πολλοί θα ζαλιστούν αλλά ας μην ξεχνάμε πως το αγοραστικό κοινό του συγκεκριμένου οχήματος είναι πιθανότατα εκατομμυριούχοι ή δισεκατομμυριούχοι που είναι λογικό να χρειάζονται τόσο υψηλού επιπέδου προστασία.

Τι προσφέρει όμως το πολυτελές SUV με αυτό το τόσο τσουχτερό κόστος; Όλο το εξωτερικό του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της οροφής αλλά και της κοιλιάς, είναι «ντυμένο» με θωράκιση από ελαφριά υλικά, ενώ τα παράθυρα είναι φυσικά αλεξίσφαιρα. Ενισχύσεις έχουν γίνει στους μεντεσέδες των θυρών και την ανάρτηση, με την λίστα των «εξτρά» επιβίωσης να μην έχει τέλος. Πιο συγκεκριμένα το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με:

  • Runflat ελαστικά
  • Σύστημα ενδοεπικοινωνίας και σειρήνα
  • Τροχούς και φρένα υψηλότερης αντοχής
  • Φώτα εκτάκτου ανάγκης και
  • Σύστημα πυρόσβεσης

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι, πως το αυτοκίνητο δεν διαφέρει ούτε στο ελάχιστο εμφανισιακά από μία κοινή Cullinan, με το εσωτερικό να συνεχίζει να αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας με σκούρο κόκκινο δέρμα να καλύπτει σχεδόν όλες τις επιφάνειες. Όλες οι μετατροπές που προαναφέραμε σημαίνουν πως το αυτοκίνητο εκτός του ότι είναι αλεξίσφαιρο, είναι ικανό να αντέξει την ταυτόχρονη πυροδότηση δύο χειροβομβίδων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...