Νέο Volkswagen Tiguan eHybrid: Η πρώτη τιμή στην Ευρώπη

Η Plug-In Hybrid έκδοση του νέου SUV της Volkswagen ξεκινάει την εμπορική της πορεία, σε δύο διαφορετικές παραλλαγές με 204 ή 272 ίππους.

  • -
  • -

Το νέο Volkswagen Tiguan έχει παρουσιαστεί και ήδη έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για έναν από τους διαχρονικούς πρωταγωνιστές στην κατηγορία των C-SUV. Το οικογενειακό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας στη νέα του γενιά ενσωματώνει κορυφαία τεχνολογία, διαθέτει ελκυστική σχεδίαση, αλλά και τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα που πάντα είχε: την απαράμιλλη ευρυχωρία και τη χαρακτηριστική στιβαρότητα στην κατασκευή. Το νέο Tiguan eHybrid έχει επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς παντρεύει όλα τα παραπάνω, με την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, ως Plug-In Hybrid, ολοκληρώνει την ήδη πληρέστατη γκάμα που περιλαμβάνει επίσης mild hybrid 48V επιλογές, βενζίνη ή και diesel.

Το Volkswagen Tiguan eHybrid με τους 204 ίππους ανακοινώθηκε ότι θα κοστίζει από 48.655 € στη γερμανική αγορά. Ωστόσο, η βασική Plug-In Hybrid έκδοση θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού (Life) και άνω, άρα θα έχει άκρως ικανοποιητικό εξοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit, οθόνη αφής 12,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, 17άρες ζάντες αλουμινίου και μια σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που περιλαμβάνει απλώς τα πάντα.

Δείτε ακόμη: Η αρχική τιμή του Volkswagen Tiguan στην Ευρώπη - Πότε έρχεται Ελλάδα

PHEV με 204 ή 272 ίππους

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο Volkswagen Tiguan eHybrid έχει δύο διαφορετικές Plug-In Hybrid εκδόσεις. Η μια αποδίδει 204 ίππους και η ισχυρότερη, 272 ίππους. Αμφότερες χρησιμοποιούν τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 TSI, έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων, όπως και τη νέα μεγαλύτερη μπαταρία των 19,7 kWh, η οποία προσφέρει σχεδόν διπλάσια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Σύμφωνα με τη μάρκα, το νέο Tiguan eHybrid μπορεί να καλύψει έως και 120 km, ενώ υποστηρίζει φόρτιση έως 11 kW σε εναλλασσόμενο ρεύμα AC, ακόμη και ταχυφόρτιση σε συνεχές ρεύμα DC έως 50 kW.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...