Συνεργασία βόμβα στην Ευρώπη: Renault και VW συζητούν για κοινό αυτοκίνητο

H Renault επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Volkswagen για να κατασκευάσουν από κοινού ένα νέο μικρό και προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης, ο επικεφαλής της Renault, Luca de Meo, δήλωσε πως η γαλλική εταιρεία συνομιλεί με τη Volkswagen ώστε να συνεργαστούν πάνω στην εξέλιξη και κατασκευή ενός ολοκαίνουριου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης.

Ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής μάρκας τόνισε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικό στάδιο, ωστόσο, δήλωσε ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόταση με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ανοικτός σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει αυτό το βήμα. Έχω την παραγωγική ικανότητα, έχω την πλατφόρμα και ξέρω πως να το φτιάξω».

renault

Αν Renault και Volkswagen δώσουν τα χέρια, τότε θα πρόκειται για ένα deal που θα αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο του αυτοκινήτου στην ήπειρό μας. Στόχος του κυρίου de Meo, είναι να λανσάρει στην αγορά το 2026, ένα EV πόλης με τιμή αρκετά κάτω από 20.000 ευρώ.

Ποιος είναι ο στόχος Renault και VW

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν θορυβηθεί από τη δυναμική είσοδο των Κινέζων και σπεύδουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παρόμοια τιμή με τα μοντέλα εσωτερικής καύσης, προκειμένου να ανταγωνιστούν τις προσιτές εκδόσεις των κινεζικών προτάσεων.

Η Renault με το νέο "5άρι" έκανε την αρχή, αλλά η VW έχει καθυστερήσει να μπει στο παιχνίδι των προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρά τις φήμες που τη θέλουν εδώ και καιρό να έχει στα σκαριά το ID.2. Οπότε δεν αποκλείεται να δεχθεί την πρόκληση του de Meo και να λανσάρει το αντίστοιχο Twingo electric με τα "χρώματα" της VW και σε σχετικά χαμηλή τιμή αφού τα κόστη θα έχουν μοιραστεί... δια του δύο.

renault

Το αυτοκίνητο θα μπορούσε να ονομαστεί ID.1 και να τοποθετηθεί κάτω από το επερχόμενο ID.2, με κόστος αγοράς στα 20.000 ευρώ ή και λιγότερα.

Η μείωση του κόστους είναι το κλειδί της επιτυχίας

Όπως υποστήριξε ο Luca de Meo, οι κατασκευαστές πρέπει να συνεργαστούν εις βάθος όχι μόνο στην τεχνογνωσία αλλά και στην προμήθεια των περισσότερων εξαρτημάτων που αφορούν τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως είναι οι μπαταρίες και οι ηλεκτροκινητήρες, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault 5 E-Tech - Η τιμή του

Η Renault έχει ήδη καταφέρει να μειώσει τους χρόνους ανάπτυξης των ηλεκτρικών της οχημάτων από τα τέσσερα στα τρία χρόνια με το Renault 5 και θέλει να τους μειώσει ακόμη περισσότερο με το Twingo. «Η ταχύτητα είναι σημαντική έναντι των Κινέζων. Στο παρελθόν μπορούσες να προβλέψεις τι έρχεται, αλλά τώρα βρισκόμαστε σε έναν αβέβαιο κόσμο».

πηγή: europe.autonews.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...