To αυτοκίνητο με τα μεγαλύτερα φρένα στην ιστορία

Σε συνεργασία με τη Brembo, ο κατασκευαστής του ισχυρίζεται πως έχει δημιουργήσει φρένα που πλησιάζουν σε προδιαγραφές τα μονοθέσια της F1 και τα hypercar του Le Mans.

  • -
  • -

Όταν έχουμε να κάνουμε με τη Bugatti Chiron αλλά και όλα τα «συγγενικά» της μοντέλα όπως η Divo, η Centodieci, η Mistral ή η Bolide, το κύριο σημείο ενδιαφέροντος το οποίο όλα αυτά τα αυτοκίνητα μοιράζονται δεν είναι άλλο από τον κινητήρα. Ο τερατώδης W16 των 8 λίτρων με τα τέσσερα turbo, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να προσφέρει ισχύ που αγγίζει τους 2.000 ίππους.

2

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στα εκλεκτά μέλη της γκάμας της Bugatti εκτός από την ισχύ. Πάρτε για παράδειγμα την Bolide. Αυτό το πανέμορφο hypercar χρησιμοποιεί τον εν λόγω W16, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει έως και 1.825 ίππους όταν λειτουργεί με αγωνιστικό καύσιμο 110 οκτανίων. Το μονοκόκ σασί που είναι ακόμα πιο ανθεκτικό και άκαμπτο από αυτό της Chiron. Εδώ, όλα έχουν να κάνουν με την απόδοση στην πίστα, κάτι που σημαίνει πως το σύστημα πέδησης παίζει καθοριστικό ρόλο. Και πιστέψτε μας καλύτερο από αυτό που υπάρχει στην Bolide… δεν θα βρείτε.

Bugatti-Bolide-brembo-brakes-2

Πίσω από τους μπροστινούς τροχούς, η Bugatti ισχυρίζεται ότι έχει εγκαταστήσει τα μεγαλύτερα ανθρακονημάτινα φρένα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο. Εξελιγμένες από την Brembo, οι 8πίστονες μπροστινές δαγκάνες στερεώνουν τέσσερα τακάκια των 25 mm στις δισκόπλακες από ανθρακόνημα με διάσταση 390×37,5 mm. Τα πίσω φρένα χρησιμοποιούν 6πίστονες δαγκάνες και έχουν επίσης τέσσερα τακάκια, που σφίγγουν σε αντίστοιχες δισκόπλακες διάστασης 390x43 mm. Παράλληλα, λόγω του ότι όλο το σύστημα είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, κάθε δίσκος ζυγίζει μόλις 3,175 κιλά.

3

Για την ψύξη  τώρα, η Bugatti πέρασε πολύ καιρό εξετάζοντας το πως κινείται ο αέρας πάνω από το αυτοκίνητο. Φυσικά το downforce ήταν το βασικό μέλημα, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδίασε επίσης αεραγωγούς ψύξης και για τα φρένα για να αποτρέψει την υπερθέρμανση και να αυξήσει την αντοχή.

Δείτε ακόμη: Ελλάδα: Ποια Porsche πωλείται σχεδόν μισό εκατομμύριο;

Επιπλέον, τα φρένα έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με οδηγούς κάθε επιπέδου, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα οδήγησης «Wet» που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει λεπτές ρυθμίσεις στο σύστημα ελέγχου για να προκαλέσουν υποστροφή. Μπορείτε να δείτε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτής της μελέτης στο παρακάτω βίντεο.

Η Bugatti θα παράγει μόνο 40 Bolide, η τιμή των οποίων έχει οριστεί στο φάσμα των 4 εκατομμυρίων!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...