FIAT 600 Hybrid: Οι πρώτες τιμές στην Ευρώπη – Πότε θα έρθει Ελλάδα

Το νέο B-SUV της FIAT ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη, με ορισμένες χώρες να ανακοινώνουν τις τιμές. Ας δούμε πόσο κοστίζει.

  • -
  • -

Η FIAT επιστρέφει στην πιο δημοφιλή κατηγορία της αγοράς, αυτή των B-SUV, με το νέο 600, ένα μοντέλο συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που λατρεύει το κοινό της συγκεκριμένης κατηγορίας και τα αναβαθμίζει από κάθε άποψη: Δίνει περισσότερο χώρο, περισσότερη αυτονομία ακόμα πιο ευχάριστη αίσθηση, ασφάλεια και ευκολία στην οδήγηση.

fiat 600

Το ολοκαίνουριο ιταλικό αυτοκίνητο προσφέρεται τόσο ως ηλεκτρικό, όσο και ως υβριδικό. H Hybrid έκδοση, η οποία έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από εμπορικής πλευράς, συνδυάζει ένα 3κύλινδρο 1.200άρι μοτέρ βενζίνης με 100 ίππους, με έναν ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων ο οποίος τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα 48V, για να προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές κατά 15%.

Το νέο υβριδικό FIAT, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα των 21 kW που βρίσκεται τοποθετημένος αμέσως μετά το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις έξι σχέσεις, έχει τη δυνατότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, με ταχύτητα έως 30 km/h και για απόσταση έως 1 km. Σύστημα εξηλεκτρισμού (με μίζα-εναλλάκτη BSG) διαθέτει και ο θερμικός κινητήρας των 1,2 lt, ο οποίος λειτουργεί στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller προκειμένου να επωφελείται στο μέγιστο βαθμό από το υβριδικό πακέτο.

fiat 600

Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 11 δευτερόλεπτα, με το SUV να ξεκινά 100% ηλεκτρικά (e-launch) περιορίζοντας ουσιαστικά την κατανάλωση, διαθέτει λειτουργία e-creeping με την οποία κινείται προς τα εμπρός χωρίς ο οδηγός να αγγίζει το γκάζι (e-queueing), ενώ πλήρως ηλεκτρικό μπορεί να είναι και το παρκάρισμα (e-parking).

Πόσο κοστίζει σε Ιταλία και Ισπανία

Η εμπορική πορεία του 600 Hybrid ξεκίνησε από τις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας, με τις τιμές εκκίνησης να διαμορφώνονται στα 24.950 και 24.450 ευρώ, αντίστοιχα. Οι τιμές είναι χωρίς τις προσφορές που τρέχουν στις παραπάνω χώρες αυτήν τη στιγμή.

fiat 600

Όσο για τον εξοπλισμό, περιλαμβάνει στάνταρ ζάντες 16 ιντσών, οθόνη 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και οθόνη 7 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, διατήρηση της λωρίδας κίνησης, αυτόνομο φρενάρισμα και πολλά ακόμη.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το ηλεκτρικό FIAT 600e στο Τορίνο

Στην Ελλάδα, το νέο 600 θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη, με το λανσάρισμα να γίνεται με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Μέσα στο καλοκαίρι θα ακολουθήσει και η υβριδική, με τις τιμές να ανακοινώνονται λίγο πριν την έναρξη της εμπορικής του πορείας, οπότε και θα ανοίξουν και οι παραγγελίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...