Ποια χέρια! Δες πώς κινείται ένα αυτοκίνητο μόνο με τα μάτια [video]

Φανταστείτε να ελέγχετε βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου σας απλά κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού σας. Αυτό δεν είναι πια σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

  • -
  • -

Μπορεί μέχρι σήμερα να το έχουμε δει μόνο σε ταινίες, όμως η τεχνολογία πλέον κάνει πραγματικότητα την κίνηση ενός αυτοκινήτου μόνο με τα μάτια, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία παρακολούθησης ματιών του Honor Magic6 Pro και την τεχνητή νοημοσύνη.

Το συγκεκριμένο smartphone διαθέτει σύστημα παρακολούθησης ματιών με τεχνητή νοημοσύνη, χάρη στο λογισμικό GazeSense της Eyeware και τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει να επιλέξετε προορισμό στον χάρτη ή να κάνετε zoom απλά κοιτάζοντας το κινητό σας. Αλλά οι δυνατότητες δεν σταματούν εκεί!

matia-kinisi-eye-tracking

Πώς υλοποιήθηκε η τεχνολογία κίνησης του αυτοκινήτου με τα μάτια;

Ένας Βρετανός ειδικός μηχανικής αυτοκινήτων, ο James Brighton, δημιούργησε μια εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας που επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας το Honor Magic6 Pro, μπορείτε να ανάψετε ή να σβήσετε τη μηχανή, ακόμα και να κάνετε το αυτοκίνητο να κινηθεί μπροστά ή πίσω, απλά κοιτάζοντας το αντίστοιχο εικονίδιο στην οθόνη για 2-3 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Ξέχνα το φλας: Σε αυτό το αυτοκίνητο αλλάζεις λωρίδα με τα μάτια!

Φυσικά, προς το παρόν δεν μπορείτε να στρίψετε, αλλά η δυνατότητα απομακρυσμένης κίνησης μπροστά-πίσω μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περιπτώσεις παρκαρίσματος σε κάποια στενή θέση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η τεχνολογία παρακολούθησης ματιών είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στην Κίνα και αποτελεί ακόμα πρωτότυπο. Ωστόσο, οι δυνατότητες που ανοίγει είναι συναρπαστικές. Μελλοντικά, το κινητό σας θα μπορούσε να ελέγχει ακόμα περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνετε τα χέρια σας από το τιμόνι ή να χρησιμοποιήσετε φωνητικές εντολές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...