Το κινέζικο SUV που τινάζεται σαν… βρεγμένο σκυλί! [video]

Το νέο Nio ET9 EV έχει μια λειτουργία ταχείας απομάκρυνσης του χιονιού από πάνω του, εμπνευσμένη κατευθείαν από τη φύση.

  • -
  • -

Στις χώρες με πολύ δυνατούς χειμώνες, οι… άσπρες μέρες είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση. Ωστόσο, όσο ωραίο μας φαίνεται εμάς να ξυπνάμε και να βλέπουμε τα πάντα χιονισμένα, άλλη τόση ταλαιπωρία ακολουθεί, ειδικά για εκείνους που το ζουν τακτικά και για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ειδικά όσοι δεν έχουν στεγασμένο χώρο στάθμευσης, έχουν συνηθίσει να ξεχιονίζουν το αυτοκίνητο, μια διαδικασία που απαιτεί την απομάκρυνση του πυκνού χιονιού και το ξεπάγωμα των κρυστάλλων, για να μπορέσουν να οδηγήσουν. Και η Nio, η γνωστή μάρκα κατασκευής αυτοκινήτων από την Κίνα, τους το κάνει πιο εύκολο!

Ξεχιονίζεται… μόνο του!

Το Nio ET9 EV είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα παρουσιαστεί σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Η μάρκα το τοποθετεί ως ένα "ultra premium" αυτοκίνητο, άρα καταλαβαίνουμε ότι τοποθετείται στην κορυφαία κατηγορία της αυτοκίνησης, τόσο ως προς την τεχνολογία που θα ενσωματώνει, όσο πιθανότατα και στην… τιμή. Μια από τις καινοτομίες που φέρνει, χάρη στην επαναστατική ανάρτηση που εφοδιάζεται, είναι η αυτόματη λειτουργία αποχιονισμού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τινάζεται σαν… βρεγμένος σκύλος ώστε το πολύ χιόνι να φύγει και ο οδηγός να έχει ευκολότερη δουλειά.

Δείτε ακόμη: Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έκανε 1.044 km με μια φόρτιση;

Μάλιστα, μαζί με τη θέρμανση των κρυστάλλων, επιταχύνει και τη διαδικασία αποθάμβωσης! Εδώ να θυμίσουμε ότι κατά την απομάκρυνση του χιονιού από το όχημα, ο οδηγός δεν πρέπει μόνο να καθαρίσει τα σημεία που πρέπει για να βλέπει (όπως για παράδειγμα τα τζάμια) αλλά όλο το αμάξωμα. Φανταστείτε να οδηγεί ο μπροστινός σας στον αυτοκινητόδρομο και να ξεκολλήσει μια μεγάλη μάζα χιονιού από το όχημά του, καταλήγοντας πάνω στο δικό σας ή ακόμη χειρότερα, στο παρμπρίζ… Στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα τυπικοί με αυτά τα θέματα, άρα η γρήγορη λειτουργία αποχιονισμού, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...