Νέο ρεκόρ αυτονομίας σε ηλεκτρικό – 1.044 km με μία μόλις φόρτιση

Το Lucid Air Touring ήταν το ηλεκτρικό όχημα με τη μεγαλύτερη αυτονομία στον κόσμο, 830 km, μέχρι πρότινος. Ωστόσο, το ρεκόρ του έσπασε με 1.044 km…

  • -
  • -

To Nio ET7, κατάφερε προ ολίγων ημερών, να διανύσει σχεδόν 650 μίλια ή αλλιώς 1.044 km με μία μόλις φόρτιση! Και θα μπορούσε να καλύψει ακόμα 28 km προτού «αδειάσει» πλήρως τη μπαταρία του.

Σε ζωντανή μετάδοση το ρεκόρ!

Η επίτευξη του ρεκόρ μάλιστα μεταδόθηκε ζωντανά στα social media της εταιρείας, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nio, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του ET7. O William Li, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nio, δοκίμασε το ηλεκτρικό σεντάν της φίρμας του με τις νέες μπαταρίες ημι-στερεάς κατάστασης (SSB) ενεργειακής χωρητικότητας 150 kWh.

Το αυτοκίνητο διένυσε 1.044 km με μία μόλις φόρτιση όταν ο Li και η συνοδηγός του, Shen Fee, Διευθύντρια της Nio Power, αποφάσισαν να σταματήσουν, επειδή είχε απομείνει μόλις 3% ενέργεια στη μπαταρία.

Το πλήρωμα του Nio ET7, ξεκίνησε από την Shanghai  και κατέληξε στην πόλη Xiamen. Η εξωτερική θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της δοκιμής κυμάνθηκε μεταξύ -2 βαθμών, νωρίς το πρωί στην Shanghai και έφθασε τους 12 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι. Οι δύο επιβάτες του ET7 είχαν μάλιστα ανοιχτό τον κλιματισμό στην καμπίνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, τα δυο υψηλόβαθμα στελέχη της Nio, οδηγούσαν το ET7 με το Navigate-on-Pilot (NOP) ενεργοποιημένο, κινούμενοι με μέγιστη ταχύτητα 90 km/h και καταναλώνοντας 13,2 kWh/100 km. Το ταξίδι τους διήρκεσε 12,4 ώρες ή συνολικά 14 ώρες με τα απαραίτητα… διαλείμματα.

Η μπαταρία ημι-στερεάς κατάστασης με την οποία είναι εξοπλισμένο το όχημα αναπτύχθηκε από τον Κινέζο κατασκευαστή μπαταριών WeLion. Με ένα σύστημα ψύξης, το οποίο είναι έξι φορές πιο αποτελεσματικό από τις συνηθισμένες μπαταρίες, η μονάδα έχει πυκνότητα 260 Wh/kg και ζυγίζει 575 kg.

Δείτε ακόμα: Τα νέα είδη μπαταριών που αλλάζουν τα δεδομένα!

Επί του παρόντος, η αυτοκινητοβιομηχανία εξοπλίζει τα μοντέλα της με πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου 75 ή 100 kWh. Η μονάδα 150 kWh έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά προσφέρει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις με τις υπόλοιπες μπαταρίες της φίρμας και δύναται να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μοντέλο παραγωγής της Nio.

Η μαζική παραγωγή αυτής της νέας μπαταρίας, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2024 και σε πρώτη φάση, θα είναι πολύ ακριβή. Ο πρόεδρος της Nio, Qin Lihong, ισχυρίζεται ότι το κόστος της μπαταρίας θα είναι ισοδύναμο με αυτό του ηλεκτρικού σεντάν μεσαίου μεγέθους ET5, το οποίο ξεκινά από τα 46.000 $ στην Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...