Αυτός είναι ο ταχύτερος φορτιστής στην Ελλάδα – Σε ποια εθνική οδό θα μπει;

Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων με αυτόν τον φορτιστή δεν χρειάζεται να ανησυχούν πως θα πάνε από Αθήνα -Θεσσαλονίκη και πίσω. Φορτίζει σε ελάχιστα λεπτά ακόμη και το ισχυρότερο EV.

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται διαρκώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν όλο και περισσότερα στην ηλεκτροκίνηση. Τα νέα μοντέλα εξασφαλίζουν βελτιωμένη αυτονομία, πιο σύντομη και σταθερή επαναφόρτιση. Για να μπορέσουν όμως να φορτίσουν με πολύ υψηλή ισχύ και οι κάτοχοι των EV να σπαταλούν τον ελάχιστο χρόνο, ειδικά στο ταξίδι, απαιτούνται οι κατάλληλες υποδομές.

Το δίκτυο των φορτιστών στην Ελλάδα επεκτείνεται συνεχώς, αλλά αυτό που λείπει είναι πανίσχυροι ταχυφορτιστές που θα μειώνουν τον χρόνο φόρτισης στο ελάχιστο. Σύντομα, στη χώρα μας και ειδικότερα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα εγκατασταθεί ο ταχύτερος φορτιστής που υπάρχει. 

Σε 15 λεπτά φορτίζει αυτοκίνητο

Ο συγκεκριμένος φορτιστής είναι της Armet Mobility, της ελληνικής εταιρείας που έχει τοποθετήσει ορισμένους από τους ταχύτερους φορτιστές στο οδικό δίκτυο της χώρα μας. Πρόκειται για έναν Hypercharger, ο οποίος ονομάζεται KEMPOWER POWER UNIT 600KW και είναι ο πρώτος 600 KW DC ταχυφορτιστής που βλέπουμε στην Ελλάδα.

kempower

Διαθέτει 6 εξόδους με τη μάξιμουμ ισχύ που μπορεί να δώσει κάθε έξοδος να αγγίζει τα 400 KW. Φυσικά, αυτή την ισχύ παρέχει όταν λειτουργεί η μία έξοδος. Το όφελος αυτού του ταχυφορτιστή είναι πως μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως 6 οχήματα με ισχύ 100 KW, με το granularity να εξασφαλίζει πιο ισορροπημένο διαμοιρασμό ισχύος μεταξύ αυτών.

Υποστηρίζει πλατφόρμες φόρτισης από 150V έως και 1000V, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες κάθε ηλεκτρικού οχήματος που κυκλοφορεί. Ουσιαστικά, λειτουργεί όπως ο Supercharger της Tesla. Διαθέτει μια κεντρική μονάδα στην εγκατάσταση και έξι «κουτιά» με εξόδους μπροστά για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Αυτήν τη στιγμή, κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να τον τερματίσει. Ακόμη και η νέα Porsche Taycan που έχει δυνατότητα ισχύος φόρτισης 320 kW αδυνατεί να τραβήξει ρεύμα με μεγαλύτερη ισχύ από εκείνη που μπορεί να δώσει ο φορτιστής. Τα προηγμένα ηλεκτρικά, όπως το Hyundai IONIQ 6 Long Range 2WD για παράδειγμα, αναπληρώνει ενέργεια στον KEMPOWER POWER UNIT 600 KW από το 10%-80% σε 15 περίπου λεπτά.

kempower

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, το μοναδικό όχημα που θα μπορούσε θεωρητικά να τον φτάσει στα όριά του είναι το Tesla Semi, δηλαδή ο τράκτορας της Tesla ο οποίος λειτουργεί στα 1000 Volts.

Δείτε ακόμη: Πόσοι φορτιστές υπάρχουν στην Ελλάδα; Δες πώς θα τους βρεις

Φυσικά είναι απόλυτα στεγανός και ανθεκτικός σε χτυπήματα και φθορές. Υποστηρίζει τα αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας και σύντομα θα εγκατασταθεί στο μέσο της χιλιομετρικής απόστασης του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Θα τοποθετηθεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καλύπτοντας κάθε κάτοχο ηλεκτρικού οχήματος που ταξιδεύει στην εθνική οδό. Τα σημεία έχουν ήδη επιλεγεί και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν επίσημα. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα σημεία φόρτισης

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...