Η BMW των 950.000 - Γιατί είναι τόσο ακριβή;

Κατασκευάστηκαν μόλις 399 μονάδες, ωστόσο, η συγκεκριμένη παρήχθη σε μόλις 3 «αντίτυπα». Και το ένα εξ αυτών βγαίνει στο σφυρί. Κύριοι, τα ρέστα σας…

  • -
  • -

Η BMW κατασκεύασε το 1978 ένα θρυλικό όπως αποδείχθηκε σπορ αυτοκίνητο. Την M1. Μάλιστα, ήταν το πρώτο μοντέλο που επιμελήθηκε το εξειδικευμένο τμήμα της φίρμας, Motorsport GmbH και το οποίο, δεν βασίζονταν σε κάποιο μοντέλο μαζικής παραγωγής.

Μόλις 399 "κομμάτια"

Το τμήμα M Division της BMW δημιούργησε λοιπόν τη M1 σε μόλις 399 μονάδες «δρόμου» προκειμένου να πάρει το μοντέλο την απαραίτητη έγκριση (FIA Group 4) για να συμμετάσχει σε αγώνες.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ούτως η άλλως μια M1, κοστίζει σήμερα «πολλά» για όποιον τυχόν επιθυμεί να την αποκτήσει. Η συγκεκριμένη όμως που βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s, είναι ακόμα πιο σπάνια και αναμένεται σύμφωνα με τους ειδικούς να «πιάσει», τα 950.000 $ στη δημοπρασία της 1ης Μαρτίου!

Η BMW κατασκεύασε τη συγκεκριμένη M1 σε μόλις 3 μονάδες στις 23 Φεβρουαρίου του 1981. Και οι τρεις ήταν βαμμένες σε ασημί χρώμα Polaris Μetallic. Το story βέβαια της συγκεκριμένης που δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby’s είναι το εξής: Το αυτοκίνητο,  παραδόθηκε στον επίσημο αντιπρόσωπο της BMW στη Γαλλία στις 27 Μαρτίου του 1981. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην Ιαπωνία (1983), όπου και παρέμεινε εκεί για 23 ολόκληρα χρόνια έως ότου επέστρεψε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, το 2006.

Κατόπιν, ταξίδεψε στις ΗΠΑ, προκειμένου να βρει το νέο της ιδιοκτήτη το 2016, ο οποίος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αυτοκίνητο, τοποθετώντας νέο συμπλέκτη, διορθώνοντας όλες τις φθορές που είχε με την πάροδο του χρόνου, ενώ έβαψε το αυτοκίνητο ξανά και στο «μαμά» του χρώμα, το ασημί Polaris Μetallic.

Παρά τους κάμποσους ιδιοκτήτες και τα 43 χρόνια ζωής που κουβαλά στις πλάτες του, το αυτοκίνητο έχει μόλις 17.000 km στο οδόμετρο. Συνοδεύεται φυσικά από τα απαραίτητα  πιστοποιητικά «BMW Classic» που επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του, ενώ διαθέτει επίσης πλήρες book service και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για κάθε του ταξίδι από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή BMW i5 eDrive40 340 PS

Θυμίζουμε, πως η BMW M1, εφοδιάζονταν με ένα εξακύλινδρο κινητήρα 3,5 λίτρων με 277 ίππους και 330 Nm ροπής, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης, φρόντιζε ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, με την τελική ταχύτητα του μοντέλου να ανέρχεται σε 262 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...