FlyOver: Άρχισαν τα όργανα – 5μηνη παράταση, αποζημίωση διεκδικεί ο εργολάβος

Οι εργασίες του FlyOver στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης παίρνουν μια 5μηνη παράταση εξαιτίας των αυτοδιοικητικών εκλογών κάτι που εγείρει αξιώσεις αποζημιώσεων από τον εργολάβο.

  • -
  • -

Με την υπογραφή της σύμβασης για τον FlyOver και την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής μέσω ΣΔΙΤ, θα αποσυμφορηθεί η κίνηση στον Περιφερειακό αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας «ανάσα» στο μποτιλιάρισμα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες της συμπρωτεύουσας.

Ωστόσο, πολίτες και οδηγοί στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να κάνουν περισσότερη υπομονή έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, καθώς όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες που ήταν να ξεκινήσουν και κατ’ επέκταση η τελική ημερομηνία παράδοσης του έργου που είχε προβλεφθεί για το Δεκέμβριο του 2026, μετατίθενται.

Αιτία, οι αυτοδιοικητικές εκλογές   

Οι εργασίες λοιπόν μετατέθηκαν λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι πρώτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Περιφερειακό ξεκίνησαν την 10η Νοεμβρίου του 2023.

Με χθεσινή του απόφαση όμως ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας αποδέχεται την παράταση πέντε μηνών στην παράδοση του έργου με τη νέα ημερομηνία παράδοσης του έργου να είναι πλέον η 14η Μαΐου του 2027.

«Η καθυστέρηση της Ημερομηνίας Έναρξης Εργασιών, η οποία με τη σειρά της αναγκαστικά μεταθέτει την Προγραμματισμένη Ημερομηνία Διαθεσιμότητας Υπηρεσιών, δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του ΙΦΣ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση το οποίο «συνιστά Γεγονός Αποζημίωσης και συνεπάγεται απαλλαγή του ΙΦΣ από την υποχρέωση καταβολής ποινικών ρητρών κατά το χρονικό διάστημα από 18-12-2026 έως 14-5-2027».

«Το ποσό που αιτείται ο ΙΦΣ ως αποζημίωση για αυξημένες δαπάνες λόγω Εκτιμώμενης Μεταβολής Κόστους Σύμπραξης και που συνίσταται στις πρόσθετες δαπάνες λόγω της καθυστέρησης έναρξης εκτέλεσης των Εργασιών, θα οριστικοποιηθεί μετά την υποβολή όλων των απαιτούμενων σχετικών αποδεικτικών στοιχείων από τον ΙΦΣ και την εξέταση τους από την Αναθέτουσα Αρχή» αναφέρεται χαρακτηριστικά, με τους έχοντες γνώση των πραγμάτων, να υποστηρίζουν πως το ποσό της αποζημίωσης δεν είναι μεγάλο.

Δείτε ακόμα: Ρομά έκλεβαν υλικά από τον Flyover Θεσσαλονίκης

Μικρό μεγάλο βέβαια μικρή σημασία έχει καθώς αυτός που κληθεί για πολλοστή φορά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να πληρώσει εν τέλει τις όποιες αποζημιώσεις δεν είναι άλλος απ’ όλους εμάς, τους απλούς πολίτες...

Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...