Νέο Volkswagen Golf: Η πρώτη τιμή στην Ευρώπη - Νέα έκδοση

Το ανανεωμένο μκρομεσαίο της Volkswagen ξεκινά την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη με τις πρώτες τιμές να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ υπάρχει και νέα επετειακή έκδοση.

  • -
  • -

Το Volkswagen Golf Mk 8.5 είναι πλέον εδώ και σύντομα θα το δούμε και στις ελληνικές αντιπροσωπείες. Πριν όμως γίνει αυτό, όπως είναι λογικό, άλλες ευρωπαϊκές αγορές έχουν τη δυνατότητα να δουν νωρίτερα το νέο μοντέλο στους καταλόγους τους μιας και έχουμε την έναρξη των προ-παραγγελιών και μαζί με αυτό και την τιμή απόκτησης. Στην περίπτωση του Golf, η χώρα προέλευσης του είναι και αυτή που έχει την πρωτιά, με το γερμανικό site της μάρκας να δηλώνει πως η νέα γενιά ξεκινά από τις 27.180 € στη βασική έκδοση.

2

Με νέα επετειακή έκδοση «Edition 50»

Συνολικά, τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τέσσερα (golf, Life, Style και R Line) πριν περάσουμε στις σπορ εκδόσεις GTI και GTE, ενώ τώρα προστέθηκε και η νέα επετειακή έκδοση Edition 50. Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για το trim που δημιούργησε η Volkswagen για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από το επίσημο ντεμπούτο της πρώτης γενιάς. Βασίζεται στο πακέτο εξοπλισμού Style, ενώ ταυτόχρονα φέρει και πληθώρα προσθηκών που προδίδουν ότι πρόκειται για ειδική έκδοση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα σήματα «50» και «Edition 50» σε διάφορα σημεία του αυτοκινήτου τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση φέρει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, τη χαρακτηριστική πλέον μπάρα LED στη μάσκα, φιμέ κρύσταλλα, πεντάλ αλουμινίου και τη μαύρη επένδυση στην οροφή.

3

Στο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης βρίσκουμε φυσικά τη νέα μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment των 12,9 ιντσών, πλοήγηση, είσοδο χωρίς κλειδί, τις φωνητικές εντολές με το ChatGPT ενσωματωμένο, συναγερμό και δυνατότητα επιλογής προφίλ οδήγησης. Η τιμή για την επετειακή έκδοση που φέρει όλα τα παραπάνω; 36.820 € καθώς συνδυάζεται αποκλειστικά με τα σύνολα των 1.500 κυβικών και 150 ίππων. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα μάλιστα να διαλέξουν ανάμεσα στο βασικό σύνολο 1.5 TSI με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και στο mild-hybrid 1.5 eTSI το οποίο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και κοστίζει 39.610 €.

4

Με 4 κινητήρια σύνολα η βασική γκάμα

Περνώντας τώρα στην υπόλοιπη γκάμα η βασική έκδοση των 27.180 € προσφέρει στοιχεία όπως ατσάλινες ζάντες 15 ιντσών, φώτα τεχνολογίας LED, δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Apple CarPlay/Android Auto και άλλα. Από πλευράς κινητήρων τώρα, το νέο Golf μπορεί να συνδυαστεί με τα 2 μη εξηλεκτρισμένα σύνολα βενζίνης 1.5 TSI απόδοσης 115 και 150 ίππων, τα οποία χρησιμοποιούν χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, αλλά και με τις ήπια υβριδικές εκδόσεις eTSI αυτών των δύο, οι οποίες συνδυάζονται με αυτόματο 7άρι.

4

Σύντομα θα προστεθούν στον τιμοκατάλογο και οι σπορ εκδόσεις GTI, GTE και R, ενώ ακόμη δεν έχουμε δει τις τιμές και για τα Golf με κινητήρα βενζίνης αλλά και plug-in hybrid. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για το μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...