Το μεγάλο SUV 534 ίππων της Mercedes που καίει σαν...scooter!

Από τη μια διαθέτει κορυφαίες επιδόσεις με έναν εξακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα και από την άλλη, καίει 1,5 lt ανά 100 km. Ποια Mercedes-AMG το καταφέρνει;

  • -
  • -

Οι AMG εκδόσεις των Mercedes-Benz αποτελούν σύμβολα κύρους, επιδόσεων και οδηγικής απόλαυσης. Οι τιμές τους τις καθιστούν ειδικές επιλογές για λίγους, αφού ακόμη και τα πιο προσιτά μοντέλα της σειράς κοστίζουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, αν και μπορούν να γραφτούν πολλά θετικά στοιχεία των Mercedes-AMG, η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου μάλλον δεν θα ήταν ανάμεσα σε αυτά. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος! Φυσικά, οι τεράστιοι V8 κινητήρες συνεχίζουν να αποτελούν επιλογή για όσους θέλουν το απόλυτο χαρακτηριστικό των AMG. Όμως, για όσους… συμβιβάζονται και με έναν εξακύλινδρο, μπορούν να βρουν την Mercedes-AMG GLE 53, ένα μεγάλο SUV με 534 ίππους το οποίο καίει ελάχιστο καύσιμο.

Τεχνολογία για επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση

Η Mercedes-AMG για να πετύχει την ισορροπία ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς κόσμους, εφοδιάζει την GLE 53 με σύστημα κίνησης Plug-In Hybrid. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό όχημα, το οποίο έχει έναν turbo εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 3.0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 134 ίππους. Συνολικά αποδίδονται 534 ίπποι και 750 Nm ροπή, νούμερα ικανά για να προσφέρουν 0-100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Εννοείται ότι για να είναι επιτεύξιμη η πολύ χαμηλή κατανάλωση που ανακοινώνεται από τη μάρκα, ο οδηγός θα πρέπει να φορτίζει τακτικά την μπαταρία των 31,2 kWh.

Δείτε ακόμη: Η ακριβότερη Mercedes στην Ελλάδα - 150.000 € είναι μόνο οι φόροι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 85 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, άρα οι περισσότερες μετακινήσεις στην καθημερινότητα του οδηγού θα μπορούν να γίνονται χωρίς να κάψει καθόλου βενζίνη. Ωστόσο αν θελήσει να φέρει στην επιφάνεια και τους 534 ίππους του συνόλου, είναι δεδομένο ότι η κατανάλωση θα ξεφύγει σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως γίνεται σε όλα τα μεγάλα SUV επιδόσεων. Το κέρδος που έχει ο ιδιοκτήτης όμως είναι ότι όποτε θέλει, μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο με πάνω από 500 ίππους και κορυφαίες επιδόσεις (με την ανάλογη κατανάλωση) και όποτε απλώς… μετακινείται, να απολαμβάνει ένα μεγάλο πολυτελές SUV που καίει σαν scooter, ειδικά μέσα στην πόλη. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...