Τι σημαίνει το σήμα της VW

Έχει κοσμήσει δεκάδες θρυλικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας. Ξέρεις όμως πιο είναι το νόημα που κρύβεται από πίσω;

  • -
  • -

Με τα χρόνια, αν και έχουν υπάρξει πολλά λογότυπα τα οποία κόσμησαν τα μοντέλα της Volkswagen, η βασική δομή διατηρείται ίδια σε όλες τις εκδοχές. Το λογότυπο της μάρκας ανέκαθεν περιείχε τα γράμματα «V» για τους ανθρώπους και «W» για τα οχήματα, προερχόμενα από το όνομα της επιχείρησης. Η ακριβείς μετάφραση είναι «το αυτοκίνητο του λαού».

Δείτε ακόμη: Οι 2 πιο αξιόπιστες μάρκες αυτοκινήτων του 2024 - Πρωταγωνιστούν και Ελλάδα

Το κυκλικό περίγραμμα γύρω από το μονόγραμμα είναι ένα σημαντικό μέρος της σημασίας αυτού του λογότυπου. Οι κύκλοι στο σχεδιασμό λογότυπων συχνά αντιπροσωπεύουν την κοινότητα και την ένταξη, καθώς και την παγκόσμια ανάπτυξη.

1

Δείτε ακόμη: CUPRA: Τι σημαίνει το όνομά της, τι συμβολίζει το σήμα

Το σήμα σήμερα είναι απλό και πολύ πιο μοντέρνο, παρόμοιο με πολλά από τα μινιμαλιστικά λογότυπα που βλέπουμε από κορυφαίες μάρκες τεχνολογίας, καθώς και άλλες εταιρείες αυτοκινήτων. Η τελευταία αλλαγή έγινε το 2019 όταν πέρασε από την τρισδιάστατη εμφάνιση του σε αυτή την πιο απλή, minimal εκδοχή. Αν και η τώρα είναι παρόμοιο από πολλές απόψεις με την έκδοση της δεκαετίας του 1960, ο κύκλος και το σύμβολο "VW" είναι πολύ πιο λεπτά και το κάτω μέρος του "W" διαχωρίζεται πλήρως από τον κύκλο για πρώτη φορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...