CUPRA: Τι σημαίνει το όνομά της, τι συμβολίζει το σήμα

Έχοντας εντυπωσιακά μοντέλα στην γκάμα της, από το ηλεκτρικό Born μέχρι το κορυφαίο Formentor, η CUPRA παίζει πολύ δυνατά στις πωλήσεις. Ποια είναι η ιστορία της, όμως;

  • -
  • -

Το 2018 ήταν η χρονιά που γνωρίσαμε την CUPRA, μια νέα μάρκα μέσα στο Volkswagen Group που προήλθε από την ισπανική SEAT. Η νέα φίρμα υιοθέτησε στο προφίλ των μοντέλων της ένα έντονο ταπεραμέντο με ξεχωριστή εμφάνιση, δυναμικές επιδόσεις και οδική συμπεριφορά - σημείο αναφοράς για τις κατηγορίες τους. Φυσικά, δεν άργησε να παρουσιάσει και τα δικά της μοντέλα, με το πρώτο αυθύπαρκτο αυτοκίνητο στον κατάλογό της να είναι το εντυπωσιακό SUV Formentor. Το συγκεκριμένο, ήταν προς πώληση αποκλειστικά με τα σήματα της νέας εταιρείας και δεν το δανείστηκε από κάποια φίρμα του VW Group, όπως γινόταν μέχρι τότε.

Τι σημαίνει το όνομα CUPRA;

Οι περισσότεροι, θυμούνται ότι ο κωδικός CUPRA ήταν γνωστός από την γκάμα της SEAT. Συγκεκριμένα, αποτελούσε το όνομα για τις γρηγορότερες εκδόσεις των ισπανικών μοντέλων, με αυτοκίνητα όπως το Ibiza Cupra και το Leon Cupra να γράφουν ιστορία. Υπήρξαν και πιο σκληροπυρηνικές εκδόσεις Cupra R στο πέρασμα των χρόνων, οπότε το όνομα είχε συνδεθεί με τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση στη συνείδηση του κόσμου. Το CUPRA προέρχεται από τις λέξεις “Cup Racing”, βάζοντας δόσεις από τα motorsports που συμμετείχε η SEAT, στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Τι σημαίνει το σήμα της CUPRA;

Όταν η CUPRA έγινε ανεξάρτητη μάρκα, έπρεπε να εξελιχθεί και ένα νέο σήμα για να φορέσουν τα μοντέλα της. Το εντυπωσιακό logo σε χρώμα χαλκού, μέσα σε ένα πλαίσιο από carbon (ανθρακονήματα) βοήθησε να δημιουργηθεί ακόμη πιο έντονη η σπορ εικόνα της εταιρείας στα μάτια του κόσμου, μαζί με την tribal λογική του σχήματος. Σύμφωνα με τη μάρκα, το σήμα έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Δείτε ακόμη: Το CUPRA Formentor που θα πωληθεί μόλις σε 500 μονάδες

Αρχικά, με τις λιτές γραμμές του είναι… digital friendly, όπως οφείλει να εξασφαλίσει μια σύγχρονη εταιρεία στη σημερινή εποχή. Επίσης, το περιγράφουν περισσότερο σαν ένα έμβλημα, παρά ως ένα απλό σήμα. Σύμφωνα με τη μάρκα, δίνει την αίσθηση ότι ο κάτοχος ανήκει σε μια οικογένεια, την οικογένεια της CUPRA.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...