Νέο Citroen C3: Με ποιους κινητήρες βενζίνης και hybrid θα έρθει

Παρουσιάστηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό με την ονομασία ë-C3, όμως το νέο Citroen C3 θα προσφέρεται σε δύο ακόμη πολύ ενδιαφέρουσες εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

  • -
  • -

Το νέο Citroen C3 έρχεται αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς, με μια πολύ ενδιαφέρουσα εξωτερική εμφάνιση και στυλ που θυμίζει μικρό crossover πόλης. Αρχικά το γνωρίσαμε ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το όνομα ë-C3, όμως  σύμφωνα με πληροφορίες από το συνήθως έγκυρο γαλλικό L' Argus, η Citroen θα το προσφέρει και με κινητήρες εσωτερικής καύσης: τον γνωστό τρικύλινδρο turbo βενζίνης 1.2 PureTech σε δύο εκδοχές, μια αμιγώς θερμική με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ακόμη μία ήπια υβριδική 48V (mild hybrid - MHEV) με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων e-DCS6. Κοινός παρονομαστής τους είναι η απόδοση των 100 ίππων.

Πανομοιότυπη εμφάνιση

Το Citroen C3 στις εκδόσεις βενζίνης και hybrid θα έχει σχεδόν ίδιο παρουσιαστικό με το ë-C3, με συγκεκριμένες διαφορές όπως η ανοικτή εμπρός μάσκα για την ψύξη του θερμικού κινητήρα, την παρουσία εξάτμισης στο πίσω μέρος και την απουσία των σημάτων “ ë”, τα οποία τοποθετούνται στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα του ομίλου Stellantis όμως, δεν γίνεται κάποια αναφορά από τη Citroen για την ισχυρότερη υβριδική έκδοση των 136 ίππων. Πάντως, αναμένεται ότι το ήπια υβριδικό Citroen C3 θα έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, αντισταθμίζοντας κάπως την απουσία των diesel επιλογών.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Citroen C3

Πότε έρχεται το Citroen C3 βενζίνης;

 

Σύμφωνα με το L' Argus, το νέο Citroen C3 με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι διαθέσιμο από το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και μετά, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Πιθανότατα θα προσφέρονται σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (You, Plus και Max) προκειμένου κάθε αγοραστής να βρει το αυτοκίνητο που του ταιριάζει, ενώ αναμένεται να δίνονται πολλές επιλογές εξατομίκευσης στον αγοραστή για να φτιάξει το δικό του C3 με βάση το προσωπικό του γούστο. Με αυτές τις προσθήκες, το νέο Citroen C3 θα έχει μια ευρεία γκάμα επιλογών ως αμιγώς ηλεκτρικό, υβριδικό και βενζινοκίνητο.

πηγή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...