Γιατί η Ferrari δοκιμάζει ένα Tesla Model S Plaid στο Maranello;

Από τη στιγμή που η Ferrari πιάστηκε στη φάκα να δοκιμάζει ένα Tesla Model S Plaid στα άγια χώματα του Maranello, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά, ότι τα έχουμε δει όλα.

  • -
  • -

Η Ferrari γλυκοκοιτάζει την Tesla; Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν, ότι υπάλληλοι της ιταλικής φίρμας δοκιμάζουν στο Maranello ένα Model S Plaid!

Δεν πιστεύουμε ότι η Ferrari έχει στα σκαριά ένα ηλεκτρικό σεντάν, επομένως ο λόγος που προφανώς οι Ιταλοί έβαλαν στο μικροσκόπιο τους το τετράθυρο μοντέλο της Tesla, είναι μάλλον για να πάρουν μια «γεύση» από το αμερικανικό ηλεκτρικό σεντάν! Ή μήπως όχι;

Οι μισές πωλήσεις της Ferrari το 2023 ήταν υβριδικά

Η Ferrari έχει αγκαλιάσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την κοσμογονική αλλαγή στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν έχει βέβαια ακόμα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2025, ωστόσο, τα υβριδικά της μοντέλα αντιπροσώπευσαν το 2023 τις μισές πωλήσεις της φίρμας παγκοσμίως.

Ίσως η Ferrari δοκιμάζοντας το Model S Plaid να θέλει να αξιολογήσει εξονυχιστικά ένα από τα καλύτερα δείγματα ηλεκτρικών οχημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ίσως βέβαια, οι μηχανικοί στο Maranello να θέλουν να συγκρίνουν το μοντέλο της Tesla με το δικό τους σύστημα PHEV που θα περάσει στο ένα τουλάχιστον από τα τρία νέα μοντέλα που ετοιμάζονται να λανσάρουν μέσα στη χρονιά οι Ιταλοί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο διάδοχος της LaFerrari θα έχει αυτό το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα αποτελείται από ηλεκτρομοτέρ, μπαταρία και έναν V6 κινητήρα βενζίνης twin turbo.

Οι φήμες που θέλαν και τον αντικαταστάτη της 812 να δέχεται την… υβριδική φροντίδα, είναι άστοχες καθώς η Ferrari και στη νέα γενιά του μοντέλου της θα συνεχίσει με τον ατμοσφαιρικό V12 κάτω από το καπό του. Ενδεχομένως, για τελευταία φορά.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το χρυσό συμβόλαιο του Lewis Hamilton με την Ferrari

Η Ferrari μπορεί προς ώρας να εστιάζει στην υβριδική τεχνολογία, άλλωστε έχει το know how και από τους αγώνες της F1, αλλά δε γυρνά την πλάτη στα ηλεκτρικά που σύντομα, θα βρουν θέση στη γκάμα της.

Το Model S, μπορεί να μην είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Tesla, αλλά με περισσότερους από 1.000 ίππους στην πιο πικάντικη έκδοση του, δεν είναι δυνατό να περάσει απαρατήρητο ούτε από την Ferrari…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...