Video-Δοκιμή Hyundai Ioniq 6 325PS AWD: Το μέλλον της αυτοκίνησης σήμερα

Η Hyundai τόλμησε και κατάφερε να κάνει αίσθηση, αφού ακολουθώντας το δικό της πλάνο εξηλεκτρισμού, προτίμησε να αποκαλύψει ένα καλλίγραμμο sport sedan αμάξωμα που πάει κόντρα στα SUV.

  • -
  • -

Μόνο μυστικό δεν αποτελεί ότι δύο είναι οι λέξεις που κυριαρχούν στην σημερινή αυτοκινητοβιομηχανία, ηλεκτροκίνηση και SUV. Με τις εταιρίες λοιπόν να εστιάζουν σε αυτά τα δύο, δίνεται η ευκαιρία σε όποιον θέλει να την αρπάξει, να δημιουργήσει κάτι που πάει κόντρα στα συνηθισμένα και προκαλεί εντύπωση. Ότι ακριβώς έκανε δηλαδή η Hyundai με το Ioniq 6, το νέο ηλεκτρικό sport sedan, που συνδυάζει τις σύγχρονες τεχνολογίες με μία σιλουέτα από το παρελθόν γεμάτη γοητεία.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του

Σε μία περίοδο που κυριαρχούν τα SUV,  το Ioniq 6 ξεχωρίζει με τη σχεδιαστική διαφορετικότητα και μοναδικότητα του, στοχεύοντας να έρθει αντιμέτωπο με μοντέλα που έχουν δημιουργήσει ένα κατεστημένο στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. Το εντυπωσιακό sport sedan αναδείχθηκε WCOTY το 2023, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Ioniq 5 που είχε κατακτήσει τον ίδιο τίτλο το 2022. Το «6» έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην ανταγωνιστική κατηγορία και επί ελληνικού εδάφους οδηγήσαμε την πλέον ενδιαφέρουσα –τουλάχιστον οδηγικά- εκδοχή, με τη μπαταρία των 77 kWh, απόδοσης 325 ίππων και σύστημα μετάδοσης μέσω δύο ηλεκτροκινητήρων και στους τέσσερις τροχούς.