Βρέθηκε σπάνιος θησαυρός από αυτοκίνητα στην καρδιά της Ευρώπης

Πολυτελή σπορ αυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα σε μια παλιά αποθήκη στις Βρυξέλλες.

  • -
  • -

Μια παλιά αποθήκη στο κέντρο των Βρυξελλών έκρυβε μέσα της έναν ανεκτίμητο θησαυρό.  Ούτε λίγο ούτε πολύ, 20 σπάνιες Ferrari και περίπου 10 Porsche είχαν «θαφτεί» μεταξύ άλλων από τη σκόνη έως ότου η εταιρεία Oldtimerfarm με έδρα το Aalter έλαβε μια ειδοποίηση σχετική με το περιεχόμενο αυτής της αποθήκης. Πλέον, η μοναδική αυτή συλλογή θα τεθεί σύντομα προς πώληση.

Η ιστορία πίσω από την ξεχασμένη αποθήκη…

Φημολογείται, ότι πριν από μια δεκαετία περίπου ένας συλλέκτης, πάρκαρε τα σπορ αυτοκίνητα σε αυτήν την παλιά αποθήκη στο κέντρο των Βρυξελλών προκειμένου να τα στεγάσει σε ένα ασφαλές μέρος.

Βέβαια, πως ένας συλλέκτης και προφανώς άνθρωπος με ισχυρή οικονομική επιφάνεια «ξέχασε» ότι είχε «παρκάρει» καμιά 30αριά supercars σε μια αποθήκη είναι μια άλλη ιστορία που σίγουρα χρίζει περαιτέρω έρευνας…

Όπως και να χει, τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν είναι στην πλειονότητά τους Ferrari και Porsche από τις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990 και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Xavier Molenaar της Oldtimerfarm που έκανε και τη σχετική αυτοψία στο χώρο.

Δείτε ακόμα: Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ποτέ

Ο ίδιος μάλιστα αρνήθηκε να αποκαλύψει το πόσο περίπου εκτιμά την αξία αυτής της συλλογής οπότε αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για πολλά λεφτά. «Ο μεγάλος αριθμός των Ferrari Testarossa, γνωστών από τη σειρά Miami Vice, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Υπάρχουν επίσης πολλές Porsche 911 αερόψυκτες από τη δεκαετία του 1980 αλλά και κάμποσες τούρμπο. Ωστόσο, το κορυφαίο εύρημα αυτής της συλλογής είναι μια κίτρινη Ferrari 512 BB η οποία είναι μία από τις μόλις 12 που κατασκευάστηκαν σε αυτό το χρώμα και είναι σε άριστη κατάσταση» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Xavier Molenaar της Oldtimerfarm.

Σε ότι αφορά τον ιδιοκτήτη αυτής της συλλογής σύμφωνα με την εφημερίδα Het Laatste Nieuws, είναι ένας πλούσιος βιομήχανος, ο οποίος πιθανότατα ζει στο εξωτερικό αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κατά πόσον ισχύει.

Πηγή: vrt.be / Oldtimerfarm

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...