Η Mercedes γιορτάζει τα 125α γενέθλια του αυτοκινήτου

«Εφευρέτες της αυτοκίνησης. Από το 1886»

  • -
  • -

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Ιανουαρίου 1886, όταν ο Karl Benz άλλαξε τον κόσμο με την αίτηση ευρεσιτεχνίας (με αριθμό 37435) για το «όχημα που κινείται με κινητήρα βενζίνης» που κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία του Βερολίνου. Ήταν η γέννηση της αυτοκίνησης. Το γεγονός πως από τότε η Mercedes-Benz έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για 80.000 περίπου καινοτομίες, είναι η αιτία που η γερμανική εταιρεία γιορτάζει την επέτειο των 125ων γενεθλίων του αυτοκινήτου με το σλόγκαν "125! years of innovation". Ταυτόχρονα, η Mercedes-Benz, μετά από 65 συνεχόμενα χρόνια παραγωγής μεταπολεμικά, καταφέρνει να θέσει ένα νέο ορόσημο: 30.000.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες από το 1945!

Όποιος τυχερός έχει βρεθεί στο μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, θα έχει διαπιστώσει πως εκεί βρίσκεται το σύνολο της 125χρονης ιστορίας της μάρκας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος χώρος για να δοθεί το «εναρκτήριο λάκτισμα» των εορταστικών εκδηλώσεων. Ο αριθμός των προσκεκλημένων ήταν όσο περιορισμένος γινόταν: «Μόνο» 1.400 επιλεγμένοι καλεσμένοι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, γνωστοί ηθοποιοί, αθλητές, το Διοικητικό και Ελεγκτικό Συμβούλιο της Daimler μαζί με επιλεγμένους υπαλλήλους του Ομίλου αλλά και η Jutta Benz, η δισέγγονη του Karl Benz είχαν την τιμή – και την τύχη – να παρεβρεθούν στη φαντασμαγορική γιορτή του Αυτοκινήτου.

Ο Dr. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Επικεφαλής των επιβατηγών οχημάτων Mercedes-Benz, έδωσε έμφαση στο σημαντικό ρόλο που έπαιξε το αυτοκίνητο στο πέρασμα των χρόνων: «Η ανακάλυψη των Daimler και Benz άλλαξε τον κόσμο προς το καλύτερο – πράγμα που θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. Η ιστορία έχει δείξει, ότι όταν στην κοινωνία δίνεται η ευκαιρία της μετακίνησης, τότε γίνεται πιο ευέλικτη, ανοιχτόμυαλη και οικονομικά επιτυχημένη». Ο Dr. Zetsche επικεντρώθηκε όμως στο μέλλον και στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση: «Ως εφευρέτες του αυτοκινήτου, η Daimler σκοπεύει να παίξει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση της αυτοκίνησης του μέλλοντος. Εάν ο Daimler και ο Benz ζούσαν σήμερα, θα μας συμβούλευαν να κάνουμε τα οικολογικά αυτοκίνητα ακόμη πιο συναρπαστικά και τα συναρπαστικά αυτοκίνητα ακόμη πιο οικολογικά. Μόνο οι ελκυστικές καινοτομίες είναι αποτελεσματικές καινοτομίες».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...