Πρώτες εικόνες του νέου Volkswagen Golf R των 300+ ίππων

Το κορυφαίο τετρακίνητο μέλος της γκάμας του γερμανικού hatchback έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην πιο πρόσφατη γενιά του μοντέλου, στην παγωμένη Αυστρία.

  • -
  • -

Το Volkswagen Golf R αποτελεί εδώ και δεκαετίες την κορυφαία έκδοση παραγωγής του δημοφιλούς μικρομεσαίου των Γερμανών προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις και τα οφέλη της τετρακίνησης στο πρακτικό πακέτο του θρυλικού μοντέλου. Η πιο πρόσφατη, ανανεωμένη γενιά του Golf παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες και τώρα μόλις έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση -έστω και καμουφλαρισμένο- το κορυφαίο Golf R.

1

Το Volkswagen των 300+ ίππων υπολογίζεται πως θα παρουσιαστεί επίσημα κάπου στα μέσα του έτους, αλλά προς το παρόν έκανε το ντεμπούτο του ντυμένο στα μπλε, στο χιονισμένο και παγωμένο Zell am See της Αυστρίας, στον διαχρονικό αγώνα «Ice Race». Μάλιστα, δίπλα του βρέθηκαν ως εκθέματα κι άλλες εκδόσεις (GTI, Golf eHybrid και Golf GTE) της τελευταίας γενιάς που έχουν ήδη παρουσιαστεί.

Δείτε ακόμη: Γιατί όλοι αγοράζουν Audi, BMW και Mercedes;

Προσπαθώντας να δει κανείς τι κρύβεται πίσω από το καμουφλάζ, στο νέο Golf R μπορούμε να δούμε στο κέντρο του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα έναν τετράγωνο αισθητήρα, ο οποίος συνδέεται πιθανότατα με το αναβαθμισμένο πακέτο τεχνολογιών και συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Από εκεί και πέρα τα μόνα που φαίνονται είναι τα νέα φωτιστικά σώματα και οι 5άκτινες ζάντες, παρόμοιου σχεδιασμού με αυτές που βρίσκαμε στο μοντέλο μέχρι και σήμερα.

2

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο οι άνθρωποι της Volkswagen δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους οπότε για τώρα μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις. Θυμίζουμε πως το pre-facelift Golf R ερχόταν με ένα 2λιτρο turbo σύνολο 320 ίππων, ενώ αργότερα η ειδική έκδοση R333 έφερε το ίδιο μοτέρ ελαφρώς βελτιωμένο ώστε να φτάσει τους 333 ίππους. Φυσικά όλες οι εκδόσεις συνδέονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή αγορά (Στις ΗΠΑ το Golf R Mk8 ήταν διαθέσιμο και με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...