Η BMW M που πωλείται για 1,2 εκατ. ευρώ - Τι ιδιαίτερο έχει;

Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί με την πρώτη ματιά να δείχνει σαν μια βελτιωμένη M4, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. 

  • -
  • -
Η BMW φτιάχνει μερικά από τα πιο ποθητά σπορ αυτοκίνητα στον κόσμο. Το M Division έχει δημιουργήσει θρύλους στο πέρασμα των χρόνων, ενώ ακόμη και σήμερα έχει μια μεγάλη γκάμα που απευθύνεται σε όσους ζητούν την ανόθευτη εμπειρία οδήγησης. Σίγουρα κανένα αυτοκίνητο με τα σήματα M δεν είναι φθηνό, εδώ ωστόσο έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ιδιαίτερο μοντέλο. Τόσο ιδιαίτερο, που η τιμή του ξεφεύγει σε... επταψήφιο επίπεδο!
Υπάρχουν μόλις 50 σε όλο τον κόσμο
Πρόκειται για μια BMW 3.0 CSL, ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε για να αποδώσει φόρο τιμής στην ιστορία της εταιρείας. Κατασκευάστηκε σε μόλις 50 μονάδες, οι οποίες πουλήθηκαν αμέσως και όπως είναι φυσιολογικό, οι τιμές από «δεύτερο χέρι» βρίσκονται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Όλες οι 3.0 CSL χρησιμοποιούν τον εξακύλινδρο turbo (S58) κινητήρα της μάρκας των 3.0 λίτρων με απόδοση στους 560 ίππους, ενώ η ισχύς περνά στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου των έξι σχέσεων.
Το M Division έχει φροντίσει ώστε η 3.0 CSL να εξοπλιστεί με ό,τι καλύτερο, όπως carbon-ceramic φρένα (εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 400mm), ενεργή ανάρτηση με ειδικές ρυθμίσεις, M Servotronic σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό βήμα και το εξελιγμένο M Traction Control που ρυθμίζει την επέμβαση των ηλεκτρονικών σε έως και 10 επίπεδα. Επίσης, λόγω της εκτεταμένης χρήσης CFRP, το βάρος έχει συγκρατηθεί γύρω στα 1.700 κιλά, λιγότερα από μια M2 G87. To συγκεκριμένο που πωλείται στη Γερμανία, είναι ολοκαίνουργιο με μόλις 25 km στο οδόμετρο. Η τιμή που ανακοινώνεται είναι... 1.249.000 ευρώ, ένα απίστευτα υψηλό νούμερο που επιβεβαιώνει τον συλλεκτικό χαρακτήρα του μοντέλου. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...