Αυτές είναι οι ανανεωμένες Mercedes-Benz EQA και EQB!

Η Mercedes-Benz ανανέωσε τις αμιγώς ηλεκτρικές EQA και EQB, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία!

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε ένα διακριτικό φρεσκάρισμα των περισσότερων μοντέλων της, και πλέον σειρά πήρε και η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανανέωσε στα σημεία τις ηλεκτρικές EQA και EQB, εφοδιάζοντας τις με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει στα ράφια της σε επίπεδο τεχνολογιών. Βέβαια, το σημαντικότερο είναι πως όταν έρθουν στην αγορά το 2024 θα διαθέτουν ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία! 

Σχεδίαση

Οι αλλαγές στο αμάξωμα είναι αρκετές περιορισμένες και διακριτικές, υιοθετώντας στοιχεία που έχουμε στα νεότερης γενιάς αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Τα σημαντικότερα στοιχεία είναι το μοτίβο με τα αστέρια στη μαύρη κλειστή μάσκα (επιλογή που είδαμε ακόμη και στην ανανεωμένη A-Class), αλλά και στη φωτεινή λωρίδα που ενώνει τα φωτιστικά σώματα. Αντίστοιχα μικρές είναι οι αλλαγές και στους προφυλακτήρες. 

Δείτε ακόμη: Video-Δοκιμή της Mercedes-Benz EQA

Τεχνολογίες

Όπως είναι λογικό, η Mercedes-Benz ενίσχυσε και τα δύο μοντέλα με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει στη φαρέτρα της, προσφέροντας πλέον αρκετά στοιχεία στη λίστα του βασικού  εξοπλισμού. Έτσι, τόσο η EQA όσο και η EQB θα προσφέρονται με κεντρική οθόνη αφής σε διάσταση 10,25 ιντσών, που φιλοξενεί τη νεότερη γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX. Θα έχει τρεις διαφορετικές απεικονίσεις, 10 χρωματισμούς, ενώ θα είναι πιο  εύχρηστη και λειτουργική. Η χρήση Apple CarPlay και Android Auto θα μπορεί να γίνεται ασύρματα, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα φωνητικών εντολών. Το ίδιο ισχύει και για συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως η διατήρηση λωρίδας και το αυτόματο παρκάρισμα, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα για απομακρυσμένες ενημερώσεις. 

Δείτε ακόμη: Video-Δοκιμή της Mercedes-Benz EQB

Γκάμα

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη και τις εκδόσεις κινητήρων-μπαταριών, η γκάμα της EQA παραμένει αναλλοίωτη, με την 250 των 190 ίππων να παραμένει το εισαγωγικό μοντέλο της σειράς, και να συμπληρώνεται από τις 250+ των 190 ίππων, αλλά και τις τετρακίνητες 300 4Matic των 228 ίππων και 350 4Matic των 292 ίππων. Όσον αφορά την EQB, η εισαγωγική έκδοση πλέον θα είναι 250+ των 190 ίππων, ενώ θα ακολουθούν οι δύο τετρακίνητες EQB 300 των 228 ίππων και η EQ 350 με απόδοση 288 ίππων. Η EQB+ εφοδιαζόταν ήδη με μεγαλύτερη μπαταρία (70,5 kWh), αλλά μία σειρά από βελτιώσεις της προσφέρουν μεγαλύτερη κατά 33 km αυτονομία, αγγίζοντας συνολικά τα 536 km. Μικρή βελτίωση, και συγκεκριμένα κατά 29 km, συναντάμε και στις τετρακίνητες εκδοχές, οι οποίες μπορούν να καλύψουν 448 km με μία φόρτιση. Αξίζει να σημειώσετε, πως η ταχύτητα φόρτισης εξακολουθεί να είναι 100 kWh.

Οι ανανεωμένες EQA και EQB θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία μέσα στο Φθινόπωρο, ενώ η εμπορική της πορεία θα ξεκινήσει το 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...