Απίστευτο! Έκαναν κόντρες στην Αθήνα με 140 km/h

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από το τραγικό τροχαίο στη Βούλα και τρεις οδηγοί, συνελήφθησαν να τρέχουν σαν «τρελοί» σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους, περνώντας και κόκκινο φανάρι.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία σωτηρία τελικά. Οι παραβάσεις του ΚΟΚ είναι τόσες πολλές και συνάμα σοβαρές, που το φαινόμενο χρήζει άμεσης παρέμβασης από τα θεσμικά όργανα. Τρανό παράδειγμα αυτό που συνέβη στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Τρεις οδηγοί, ηλικίας 19, 31 και 34 ετών, επιδεικνύοντας αξεπέραστο θράσος αν λάβουμε υπόψη ότι πριν λίγες είχαν σκοτωθεί δύο νέα παιδιά από υπερβολική ταχύτητα στη Βούλα, βγήκαν σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους για να κάνουν κόντρες.

kontres

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, διαπιστώθηκε μέσω φορητής Ειδικής Ηλεκτρονικής Τεχνικής συσκευής (radar) να κινούνται με ταχύτητες άνω των 140 km/h αντί του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου των 60 km/h, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα και εκτελώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού ενώ ένας εκ των οδηγών προέβη σε διαδοχική παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Τους συνέλαβαν και τους κατέσχεσαν τα αυτοκίνητα

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνέλαβαν τρεις οδηγούς,  ηλικίας 19, 31 και 34 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να πραγματοποιούν αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα αναπτύσσοντας ταχύτητα πέραν του επιτρεπομένου ορίου.

kontra

Μετά την ακινητοποίησή τους και κατά τον διενεργηθέντα τροχονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκαν -κατά περίπτωση- λοιπές παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας (φιμέ υαλοπίνακες, ηχορύπανση, μη χρήση φλας).

Δείτε ακόμη: Αλλάζουν όλα στον ΚΟΚ: Ποιες παραβάσεις θα σε στέλνουν στη φυλακή;

Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, στους οδηγούς αυτών επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα, αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης) και με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες για επικίνδυνη οδήγηση οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...