Πωλείται μεταχειρισμένη Mercedes-AMG One: Με τιμή όσο μια έπαυλη!

Κανείς δεν έχει θεωρήσει το hypercar των Γερμανών από την στιγμή που παρουσιάστηκε φθηνό, αλλά συγκριτικά με την τιμή αυτού του «μεταχειρισμένου» δείγματος, το αρχικό κόστος απόκτησης μοιάζει «ευκαιρία».

  • -
  • -

Η αγορά των hypercars ποτέ δεν ήταν πληρέστερη, με επιλογές από πληθώρα κατασκευαστών να αυξάνουν τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των εξαιρετικά ειδικών κατασκευών με τους χιλιάδες πλέον ίππους. Αυτό βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως λόγω του ανταγωνισμού θα πέφτουν και οι τιμές όπως συμβαίνει με τα πιο συμβατικά, καθημερινά μοντέλα. Αντιθέτως, όπως μας το επιβεβαιώνει και το ακραίο παράδειγμα που θα δείτε παρακάτω, όταν μιλάμε για κάτι τόσο ειδικό και στην προκειμένη περίπτωση, τόσο σπάνιο, ιδιώτες αλλά και πωλητές φαίνεται να χρεώνουν όσο θέλουν, χωρίς κανένα δισταγμό.

1

Στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε σε μία Mercedes-AMG One, το hypercar παραγωγής των Γερμανών που χρησιμοποιεί ένα 1.600άρι V6 μοτέρ το οποίο προέρχεται κατευθείαν από το μονοθέσιο της Formula 1. Πόσο λοιπόν να κοστίζει ένα τόσο ειδικό μοντέλο μεταχειρισμένο, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με την αγγελία έχει και 0 km στο οδόμετρο, ενώ συνολικά έχουν παραχθεί μόλις 275 κομμάτια; Κάθεστε; 5 εκατομμύρια ευρώ!

2

Τόσο κοστολογεί η F1rst Motors την μαύρη Mercedes-AMG One που βλέπετε στις φωτογραφίες, αν και έχουμε τις αμφιβολίες μας σχετικά με το 0 στο οδόμετρο μιας και το αυτοκίνητο δεν γίνεται να μην έχει τσουλήσει ούτε μερικά μέτρα σε κάποια φάση της ζωής του.

3

Θυμίζουμε πώς όταν παρουσιάστηκε, το hypercar της Mercedes κοστολογούνταν στα 2.275.000 ευρώ πριν τους φόρους, κάτι που σημαίνει πως μόλις ένα χρόνο μετά από τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες, η τιμή έχει διπλασιαστεί. Το περίεργο είναι πως παλαιότερα είχαν γίνει αναφορές ότι η Mercedes θα απαγόρευε από τους ιδιοκτήτες του μοντέλου να το πουλήσουν σε εξωφρενική τιμή για προσωπικό τους όφελος λόγω σπανιότητας. Είτε τελικά κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε, είτε πολύ απλά ο πρώτος ιδιοκτήτης του hypercar αγνόησε την οδηγία επιδεικτικά.

5

Θυμίζουμε πως το εντυπωσιακό αυτό μοντέλο χρησιμοποιεί έναν θερμικό, turbo V6 κινητήρα 1.6 λίτρων και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η απόδοση αγγίζει το εξωφρενικό νούμερο των 1.063 ίππων, με τους 574 ίππους να προέρχονται από τον μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης! Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 2,9 sec, τα 0-200 σε 7΄΄ και τα 0-300 km/h σε 15,6 sec. H βελόνα του ψηφιακού κοντέρ τερματίζει ηλεκτρονικά στα 352 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...