Η Seat ετοιμάζει μικρό ηλεκτρικό - Κάτω από 20.000 ευρώ η τιμή του

Το νέο μοντέλο της Seat θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Mii και θα βασιστεί σε πλατφόρμα του Volkswagen Group.

  • -
  • -

Ο πρόεδρος της Seat, Thomas Schäfer, αποκάλυψε με δηλώσεις του πως η ισπανική εταιρεία είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να αλλάξει φιλοσοφία, ακολουθώντας την κατεύθυνση της προσφοράς λύσεων κινητικότητας. Αυτό είναι ένα σενάριο που θα μας απασχολήσει στο μέλλον, αφού μέχρι τότε θα συνεχίσει να κατασκευάζει κανονικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον Schäfer, η ισπανική φίρμα θα ανανεώσει τα υπάρχοντα μοντέλα της, όπως το Ateca και το Leon, ενώ θα παρουσιάσει ένα μικρό σε διαστάσεις αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στην επόμενη 5ετία. Ουσιαστικά, θα βασίζεται στο Volkswagen ID.1 και θα αποτελέσει μία πιο προσιτή εκδοχή του γερμανικού αυτοκινήτου. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στο παρελθόν με τα up! και Mii. Θα έλεγε κανείς πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δείτε ακόμη: Η πιο... special έκδοση του Seat Ibiza! 

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μία επίσημη τοποθέτηση της Seat, αλλά σκέψεις με δεδομένο ότι οι δύο εταιρείες ήδη ανταλλάσσουν τεχνολογία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το νέο Curpa Raval θα είναι η ισπανική εκδοχή του Volkswagen ID.2. Αξίζει να σημειώσετε, πως το ID.1 δεν έχει οριστικοποιηθεί πότε θα αποκαλυφθεί, με τις αρχικές φήμες να ήθελαν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να το παρουσιάζει μέσα στο 2024.

Όπως αναφέρει το έγκυρο βρετανικό autocar, η τιμή του μικρού ηλεκτρικού όταν τελικά βγει στην  παραγωγή, δεν θα ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. 

πηγή: autocar.co.uk

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...