Το Renault Clio που διανύει 1.000 km με ένα γέμισμα

Μπορεί στο νέο Renault Clio τα φώτα να πέφτουν στην έκδοση E-TECH, ωστόσο, η πιο οικονομική version του και αυτή που θα σας ταξιδέψει για 1.000 km χωρίς… στάση, είναι η LPG!

  • -
  • -

Υπάρχουν ορισμένα αυτοκίνητα που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεον της αυτοκίνησης. Η Renault, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα τέτοιο στις τάξεις της.

Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Clio, το οποίο από το 1990 όπου και παρουσιάστηκε έως και σήμερα που βρίσκεται αισίως στην 5η του γενιά, έχει πουλήσει περισσότερα από 16 εκατ. μοντέλα!

Ο χειρότερος πελάτης… των βενζινάδικων

Η Renault είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει ακόμα και σήμερα μια πληρέστατη γκάμα συστημάτων κίνησης στο supermini μοντέλο της. Από full hybrid, πετρελαιοκίνητο, βενζινοκίνητο αλλά και διπλού καυσίμου, βενζίνης δηλαδή και υγραερίου (LPG).

Το τελευταίο, είναι και αυτό που θα σας κατατάξει στη λίστα με τους χειρότερους πελάτες των πρατηρίων καυσίμου! Και εξηγούμε ευθύς αμέσως το γιατί: Κάτω από το καπό του Renault Clio LPG κρύβεται ένα 3κύλινδρο μηχανικό σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 999 cc, απόδοσης 90 PS (100 PS με LPG), που συνοδεύεται από έναν υπερτροφοδότη και σύστημα ψεκασμού πολλαπλών σημείων.

Το δε σύστημα υγραεριοκίνησης είναι τοποθετημένο από τη γραμμή παραγωγής του μοντέλου που σημαίνει ότι είναι εργοστασιακό με ότι αυτό συνεπάγεται στη συνείδηση του καθενός σε επίπεδο συναρμολόγησης, λειτουργίας και ασφάλειας.

Το ρεζερβουάρ βενζίνης τώρα έχει επηρεαστεί ελάχιστα ως προς τη χωρητικότητα του καθώς από 42 lt που είναι στις «συμβατικές» εκδόσεις, μειώθηκε στα 39 lt στην έκδοση LPG. Το αντίστοιχο ρεζερβουάρ του υγραερίου «χωρά» 32 lt και τοποθετείται στο χώρο της ρεζέρβας.

Για όσους τυχόν αγχώνονται ότι η δεξαμενή του LPG (κατασκευασμένη από ατσάλι υψηλής αντοχής) περιορίζει τις αποθηκευτικές ικανότητες του πορτπαγκάζ στο υγραεριοκίνητο Clio, τους ενημερώνουμε πως ο χώρος φόρτωσης παρέμεινε ως είχε, δηλαδή στα 340 lt.

Στην πράξη, με τα δύο ρεζερβουάρ γεμάτα και χωρίς να φοβηθείτε το γκάζι, το Clio LPG είναι σε θέση να καλύψει 1.000 km προτού επισκεφθείτε ξανά κάποιο πρατήριο καυσίμων για ανεφοδιασμό. Για του λόγου το αληθές, στα χέρια μας το υγραεριοκίνητο Clio έκαψε 7,5  lt υγραερίου και 6,6 lt βενζίνης ανά 100 km αντίστοιχα!

Δείτε ακόμα: Video-Δοκιμή Renault Clio E-Tech

Το Renault Clio LPG εκκινεί από τα 21.870 € στο εξοπλιστικό πακέτο «evolution TCe 100 LPG» το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας, άνεσης, συνδεσιμότητας αλλά και ψυχαγωγίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...