Αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf

Λίγες μόλις ημέρες πριν την παρουσίαση του τελευταίου θερμικού VW Golf, διέρρευσαν στην δημοσιότητα οι επίσημες εικόνες του μοντέλου!

  • -
  • -

Το ανανεωμένο Volkswagen Golf Mk8.5 δεν ταράζει τα νερά με τις σχεδιαστικές του αλλαγές αλλά βελτιώνεται σημαντικά στα «σημεία» ώστε να παραμείνει το ίδιο αναγνωρίσιμο με την πρώτη ματιά όπως άλλωστε ίσχυε για όλα τα Golf μέχρι σήμερα!

Ήπιες εξωτερικές αλλαγές, ριζικές στο εσωτερικό

Στο ανανεωμένο Mk8.5 Golf, υπάρχει πλέον μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο εμπρόσθιο τμήμα της μάσκας, νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα και μια φωτεινή μπάρα που διατρέχει απ’ άκρη σ’ άκρη το καπό και η οποία θα διαθέτει ένα κόκκινο «φιλέτο» στην έκδοση GTΙ κι ένα αντίστοιχο μπλε, στην έκδοση GTE

Στο πίσω τμήμα, κάνουν την εμφάνιση τους μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες εστιάζονται στη σχεδίαση του προφυλακτήρα κυρίως, ενώ προστέθηκαν και πολλές νέες ζάντες σε ποικίλα σχέδια και διαστάσεις. Παρόλα αυτά, η μεγάλη αλλαγή, βρίσκεται στα ενδότερα του μοντέλου.

Το εσωτερικό του ανανεωμένου Golf έχει βελτιωθεί σημαντικά στους τομείς της εργονομίας, της ποιότητας αλλά και της τεχνολογίας, σημεία, στα οποία η VW έχει παραδεχτεί ότι υπήρχαν ατέλειες στα μοντέλα της

Για το σκοπό αυτό, το νέο Golf διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο ταμπλό, το οποίο πλέον φιλοξενεί μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη infotainment των 12,9’’ σε συνδυασμό με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,4’’, ενώ «τρέχει» και με την τελευταία γενιά του software MIB της VW.

Το νέο σύστημα MIB, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα ηλεκτρικά ID. 3 και ID. 7, φέρει βελτιωμένες «δομές» στο μενού του, μεγαλύτερες ταχύτητες επεξεργασίας και οθόνες υψηλότερης ανάλυσης ως απάντηση, στις επικρίσεις που δέχονταν οι Γερμανοί ότι το προκάτοχο σύστημα αργούσε χαρακτηριστικά να ανταποκριθεί στις εντολές που δεχόταν όντας δύσκολο και στο χειρισμό του εν κινήσει.

Επίσης, τα χειριστήρια αφής που υπήρχαν στο τιμόνι του προγενέστερου πλέον Golf, ανήκουν και επίσημα στο παρελθόν. Η VW επανάφερε τα παραδοσιακά κουμπιά στην ανανεωμένη γενιά, αντιλαμβανόμενη ότι το εγχείρημα με τους διακόπτες αφής… απέτυχε. 

Επιπλέον, στο ανανεωμένο VW Golf υπάρχουν νέα ποιοτικότερα υλικά στην κατασκευή του ταμπλό, συμπεριλαμβανομένου ενός που ονομάζεται Atrilur, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ανακυκλωμένο υλικό παρόμοιο σε υφή και αίσθηση με το Alcantara…

Δείτε ακόμα: Το VW Golf των 60.100 € που σάρωσε σε πωλήσεις το 2023

Ίσως βέβαια, η πιο χρήσιμη από όλες τις αλλαγές στην καμπίνα του ανανεωμένου Golf να είναι αυτή με την ευαίσθητη συρόμενη «μπάρα» για τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Πλέον είναι φωτεινή που σημαίνει ότι ο επιβάτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να τη χειριστεί πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Σε ότι αφορά τα κινητήρια σύνολα, το VW Golf Mk8.5, θα ταιριάζει γάντι, με το υπάρχον αυτοκίνητο. Δηλαδή, θα διαθέτει μια γκάμα εξηλεκτρισμένων προτάσεων με ήπια υβριδικά, και plug-in hybrid εκδόσεις βελτιωμένες ως προς την οικονομία καυσίμου.

Θυμίζουμε πως αυτό είναι το τελευταίο Golf με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς η επόμενη 9η γενιά του μοντέλου θα συνδέεται αποκλειστικά… με την πρίζα.

Φωτογραφίες: wilcoblok @Instagram

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...