Ήχος από V8 στο ηλεκτρικό Ford Mustang Mach-E! [video]

Τι δουλειά έχει μια εταιρεία που φτιάχνει εξατμίσεις με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Κανονικά, καμία, όμως η Borla είχε διαφορετική άποψη.

  • -
  • -

Το Ford Mustang Mach-E ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αμερικάνικης φίρμας. Ωστόσο, ένα από τα στοιχεία που συζητήθηκαν περισσότερο κατά την παρουσίασή του ήταν η επιλογή του ονόματος, καθώς η μπλε οβάλ εταιρεία χρησιμοποίησε το θρυλικό brand name της Mustang. Οι παραδοσιακοί λάτρεις του pony car δεν μπορούσαν να σκεφτούν ότι το όνομα του μοντέλου, μαζί με το μοναδικό σήμα του θα δεσπόζει σε ένα SUV και μάλιστα… ηλεκτρικό! Και δίχως αμφιβολία, το «πρόβλημα» των περισσότερων petrolheads με τα ηλεκτρικά, είναι η απουσία ήχου από την κινητήρα. Εδώ λοιπόν έρχεται η Borla για να δώσει μια… μέση λύση!

Ο πρώτος V8… μηδενικών ρύπων!

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Borla είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία κατασκευής aftermarket συστημάτων εξαγωγής για αυτοκίνητα. Εξειδικεύεται στα αμερικάνικα μοντέλα, άρα μέχρι σήμερα πολλά Ford Mustang κυκλοφορούν με εξατμίσεις του συγκεκριμένου βελτιωτή. Τώρα ήρθε η ώρα να πιάσουν και το ηλεκτρικό Mustang Mach-E, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κινητήρας εσωτερικής καύσης! Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηχείο που τοποθετείται κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Κρίνοντας από τα video, ο ήχος είναι πειστικός και πολύ αληθινός διατηρώντας το χαρακτηριστικό «γρέζι» των συγκεκριμένων κινητήρων, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι συνδέεται και με το πεντάλ του «γκαζιού».

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το Ford Mustang Mach-E

Άρα, ο ήχος αυξομειώνεται ανάλογα με την ταχύτητα και το πόσο πατάει ο οδηγός. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικούς V8 κινητήρες. Ο οδηγός μπορεί να διαλέξει το μοτέρ της αρεσκείας του ανάμεσα από πολλά γνωστά αμερικάνικα σύνολα, όπως το γνήσιο των 5.0 λίτρων (Coyote) που τοποθετείται στο συμβατικό Mustang ή το ακόμη ισχυρότερο μοτέρ των 5.2 λίτρων (Predator) με κομπρέσορα που συναντάμε σε πιο ειδικές εκδόσεις όπως το Mustang Shelby GT500. Τώρα, αν είναι οπαδός κάποιας άλλης εταιρείας και προτιμάει τον small-block της Chevrolet με τον V8 των 6.2 λίτρων ή τον Hemi της Chrysler-Dodge των 6.4 λίτρων, μπορεί να το κάνει από το ανάλογο μενού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...