Βόμβα από τον Musk - Απειλεί ότι θα αποχωρήσει από την Tesla

Ο Musk έκανε γνωστό ότι θέλει τον απόλυτο έλεγχο στο ΔΣ της Tesla αλλιώς δε θα εκπληρώσει το project της τεχνητής νοημοσύνης και θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

  • -
  • -

Ο Elon Musk άναψε φωτιές στην Tesla! Με μια ανάρτηση του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, έκανε γνωστό ότι εάν δεν αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στην πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, θα ήταν προτιμότερο για τον ίδιο να εκπληρώσει τα επόμενα project του… εκτός Tesla.

Θέλει το 25% του Δ.Σ της Tesla

O Musk θέτει ουσιαστικά στους μεγαλομετόχους της εταιρείας ένα τεράστιο δίλημμα: Ή θα του δώσουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας προκειμένου να προχωρήσω στο επόμενο στάδιο την Tesla, καθιστώντας την κυρίαρχη στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική ή εάν δε συμφωνούν με αυτό, θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει.

Ο Musk ούτε λίγο ούτε πολύ, επιθυμεί να έχει με το μέρος του το 25% του ΔΣ της Tesla ώστε να λαμβάνει εν λευκώ όλες τις αποφάσεις και τις στρατηγικές για το μέλλον της φίρμας. Ο ίδιος θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική είναι το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια και εκεί βρίσκονται τα «τρελά» λεφτά!

Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέχει επί του παρόντος σχεδόν το 13% των μετοχών της Tesla. Είχε πουλήσει βέβαια το 2021 και κυρίως το 2022 ένα μεγάλο μέρος των μετοχών του προκειμένου να βοηθήσει στη χρηματοδότηση αγοράς του Twitter που του είχε στοιχίσει περί τα 44 δισ. δολάρια.

Δείτε ακόμα: Η Tesla κατηγορείται ότι γνώριζε αλλά απέκρυπτε προβλήματα στα μοντέλα της

Θυμίζουμε ωστόσο, ότι ο Musk βρίσκεται στα δικαστήρια έπειτα από μήνυση του μετόχου της Tesla, Richard Tornetta, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ιδρυτής της αμερικανικής ηλεκτρικής φίρμας πήρε παράνομα ένα τεράστιο πακέτο αποζημίωσης για τις μετοχές που πούλησε, «χρησιμοποιώντας» τους… λιγότερους δυνατούς μετόχους της Tesla προς όφελος του.

Πάντως Tesla χωρίς τον Musk, πολύ πιστεύουν ότι δε γίνεται… Προφανώς αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο ίδιος ο Musk γι αυτό και με όπλα του την τεχνητή νοημοσύνη και την ρομποτική, θέλει να πάρει πίσω τον έλεγχο της εταιρείας του. Πλήρως.    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...