H Toyota αποκάλυψε το πρώτο της ανοιχτό SUV!

Το πρώτο ανοιχτό SUV μοντέλο της Toyota είναι γεγονός, με τον Akio Toyoda να αποκαλύπτει μάλιστα ο ίδιος το αυτοκίνητο!

  • -
  • -

H Toyota πήρε το ακριβότερο μοντέλο της γκάμας της, το εμβληματικό Century SUV και το μετέτρεψε σε ένα πολυτελές κάμπριο αυτοκίνητο. Το μοντέλο που οι φανατικοί της Toyota χαρακτηρίζουν ως η «Rolls Royce της Ιαπωνίας» διατίθεται πλέον και με υφασμάτινο top.

Η παρουσίαση του μοντέλου έγινε από τον Akio Toyoda στο Grand Sumo Tournament της Ιαπωνίας αποδεικνύοντας επίσης, ότι δύο παλαιστές Σούμο μπορούσαν άνετα να χωρέσουν στην τροποποιημένη καμπίνα του οχήματος!

Για τα 100 χρόνια του Σούμο

Το Toyota Century SUV Convertible ήταν ο διακαής πόθος ενός παλαίμαχου θρύλου του Σούμο στην Ιαπωνία, ο οποίος σκοπεύει να το χρησιμοποιεί ως αυτοκίνητο επιδείξεων και παρελάσεων για τους μελλοντικούς πρωταθλητές του Σούμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Toyota είχε προτείνει τη μετατροπή σε cabrio του Crown αλλά οι υπεύθυνοι της Ένωσης Σούμο απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση.

Το μοντέλο εν τέλει αποκαλύφθηκε έξω από το Ryogoku Kokugikan Arena στο Τόκιο παρουσία του Akio Toyoda, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθυντή της Ιαπωνικής Ένωσης Σούμο, Yamayasu Shibata και το μέλος της επιτροπής Sho Miyagino.

Το ανοιχτό Toyota Century SUV Convertible είναι το δώρο της ιαπωνικής εταιρείας για τα 100 χρόνια Σούμο, που θα εορταστούν πανηγυρικά στην Ιαπωνία το 2025. Σε ότι αφορά το αυτοκίνητο, η σχεδίαση και οι αναλογίες παραμένουν οι ίδιες με την Toyota, να ενισχύει αισθητά το αμάξωμα του ανοιχτού Century προκειμένου να βελτιώσει την αντοχή και την ακαμψία του λόγω της απουσίας οροφής.

Η Toyota επινόησε επίσης μια νέα διάταξη για την καμπίνα. Τα πίσω καθίσματα αντικαταστάθηκαν από έναν υπερυψωμένο πάγκο ώστε να κάθονται οι πρωταθλητές του Σούμο κατά τη διάρκεια των παρελάσεων κι ενώ χαιρετίζουν τα πλήθη.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο GR Yaris

Κάτω από το καπό, το γνωστό υβριδικό σύστημα κίνησης του Century SUV, που βασίζεται σε έναν κινητήρα V6 3,5 λίτρων με αυτόματο κιβώτιο (CVT) και τετρακίνηση, παρέχοντας συνολική ισχύ 412 PS.

Το Century SUV θυμίζουμε ότι είναι το πιο ακριβό μοντέλο της Toyota με αρχική τιμή 170.000 δολαρίων. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αποκάλυψε το κόστος αυτής της κατασκευής ούτε εάν σκοπεύει να το λανσάρει σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...