Toyota GR Yaris: Ποιο είναι ταχύτερο - το νέο με αυτόματο ή το παλιό χειροκίνητο;

Η ανανεωμένη εκδοχή του σκληροπυρηνικού GR Yaris μόλις παρουσιάστηκε και έφερε περισσότερη ισχύ, βελτιώσεις και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο. Είναι πιο γρήγορο όμως από το παλιό;

  • -
  • -

Το Toyota GR Yaris εξέπληξε κοινό και κριτικούς χάρη στον καθαρόαιμο σπορ χαρακτήρα του, το αγωνιστικό του DNA και την rally-replica αύρα που θύμιζε κάτι από τα παλιά. Η ιαπωνική μάρκα, θέλοντας φυσικά να συνεχίσει την επιτυχία του μικρού, τετρακίνητου πυραύλου, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου, η οποία φέρει σημαντικές βελτιώσεις και για πρώτη φορά είναι διαθέσιμη και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Toyota-GR-Yaris-new-vs-old

Αυτό σε συνδυασμό με την μικρή αύξηση στην ισχύ (πλέον αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm) και τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις που έλαβε το μοντέλο, έβαλε κατευθείαν πολλούς σε σκέψεις. Είναι το νέο GR Yaris καλύτερο και κυρίως ταχύτερο από τον προκάτοχο του; Θυμίζουμε πώς το προηγούμενο κορυφαίο Yaris απέδιδε 261 ίππους και 360 Nm, ενώ σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων χρειαζόταν 5,5 sec για να ολοκληρώσει το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση.

Δείτε ακόμη: Σε ποια χώρα το Honda Civic κοστίζει σχεδόν 100.000 ευρώ

Μπορούν οι ταχύτερες αλλαγές του νέου αυτόματου κιβωτίου να εξισορροπήσουν τα μόλις 18 kg βάρους που έφερε μαζί του; Ένας τρόπος υπήρχε μόνο για να το μάθουμε και φυσικά το βρετανικό carwow δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει το παλιό δίπλα και στις δύο εκδοχές του νέου GR Yaris έτσι ώστε να μάθει ποιο είναι ταχύτερο στην ευθεία. Η απάντηση στο video που ακολουθεί:

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...