Η μεγάλη αλλαγή στον νέο ΚΟΚ – Τι θα γίνει με τις πινακίδες κυκλοφορίας

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Μία από τις μεγάλες αλλαγές αφορά τις σοβαρές παραβάσεις και τι θα γίνεται με τις πινακίδες.

  • -
  • -

Μέσα στο 2024 θα τεθεί σε ισχύ ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, με την υφυπουργό  Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, να τονίζει κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην επίσημη παρουσίαση των επτά ελληνικών πληρωμάτων, που θα συμμετάσχουν στο 26ο Monte – Carlo Historic Rally με εκκίνηση από το Μιλάνο, πως σύντομα ο ΚΟΚ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως γνωρίζουμε, για τις σοβαρές παραβάσεις θα προβλέπονται ιδιαίτερα σκληρές ποινές με φυλάκιση έως και ισόβια κάθειρξη. Δείτε εδώ τι ακριβώς θα ισχύει

Η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε, ότι η Κυβερνητική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια, την οποία συντονίζει, επικαιροποίησε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια. Ο νέος ΚΟΚ επικεντρώνεται στην οδική ασφάλεια χωρίς να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αφού στόχος είναι η συμμόρφωση των οδηγών, η επιβολή δίκαιων ποινών που θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα την επικινδυνότητα της κάθε παράβασης, αλλά και η διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων.

kok pinakides

Αυτό που έχει ωστόσο, είναι πως οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό και όχι στο όχημα καθώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται από περισσότερους από έναν οδηγούς. Αν λοιπόν κάποιος υποπέσει σε μια παράβαση που αυτήν τη στιγμή επισύρει εκτός του προστίμου και αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας, με τον νέο ΚΟΚ αυτό θα αλλάξει.

Δείτε ακόμη: Ποια παράβαση έχουμε κάνει όλοι και έχει πρόστιμο 700 €;

Ο οδηγός θα τιμωρείται όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά το αυτοκίνητο θα μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...