Χαμός με τους αστυνομικούς που μπάζωσαν λακκούβα και τους πήγαν πειθαρχικό [video]

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας στην Κω πήραν την απόφαση να φτιάξουν τη λακκούβα μόνοι τους, αλλά τελικά έμπλεξαν. Οι αναρτήσεις του Περιφερειάρχη.

  • -
  • -

Μια κακοτεχνία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κω – Χωρίων ήταν η αιτία προκειμένου να διαταχθεί εις βάρος δύο αστυνομικών ένορκη διοικητική εξέταση. Όλα ξεκίνησαν όταν οι άνδρες της υπηρεσίας έλαβαν την απόφαση να μπαλώσουν μια λακκούβα στον δρόμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosnews24, τις προηγούμενες ημέρες οι άνδρες της τροχαίας ενημέρωσαν σχετικά, για την επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς αρκετοί πολίτες είχαν υποστεί ζημιές στα οχήματά τους.

Βλέποντας ότι η λακκούβα παρέμενε ανοιχτή, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τσιμέντο και έκλεισαν τη συγκεκριμένη τρύπα επί του οδοστρώματος.

Κατά των αστυνομικών ο Περιφερειάρχης

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καυτηρίασε τη στάση των ανδρών της τροχαίας, οι οποίοι έκλεισαν με τσιμέντο τη συγκεκριμένη λακκούβα, με τον ίδιο να αναρωτιέται σε κείμενό του εάν «μία πράξη «αυτοδικίας», μπορεί ποτέ να είναι μία πράξη ευθύνης; Και μάλιστα από ένστολους δημόσιους λειτουργούς;»

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Χατζημάρκου:

«Βγάλε φώτο» λένε με προνοητικότητα «Αστυνομικοί που σταμάτησαν μπετονιέρα για να κλείσουν λακκούβες», όπως αναφέρει η είδηση για τους ένστολους που πήραν το φτυάρι στα χέρια τους για να εκτελέσουν εργασίες στον δρόμο σαν κανονικά μέλη τεχνικού συνεργείου. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί επέλεξαν την Αυτοδικία για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που, κατά την άποψή τους, το κράτος δεν είχε επιλύσει αρκετά γρήγορα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν βρίσκει άμεση λύση από το κράτος, πρέπει να πάρει τα πράγματα, ίσως ακόμα και παρανομώντας, στα χέρια του.

Και φυσικά να μην παραλείψει να φωτογραφίσει και να βιντεοσκοπήσει την πράξη του! Τι μας λένε οι αστυνομικοί που ήθελαν «φωτό» από τη δράση τους; Αφού η πολιτεία δεν φτιάχνει τη λακκούβα, θα την φτιάξουμε μόνοι μας. Αναρωτιέμαι όμως, μια πράξη «αυτοδικίας», μπορεί ποτέ να είναι μία πράξη ευθύνης; Και μάλιστα από ένστολους δημόσιους λειτουργούς ; Όταν οι αστυνομικοί κλείνουν λακκούβες με φτυάρια, πρόχειρα και αυθαίρετα και χωρίς καμία σήμανση στο οδικό δίκτυο, οι πολίτες θύματα ληστείας τι πρέπει να κάνουν; Να πάρουν και αυτοί το «φτυάρι» στα χέρια τους; Εμείς για παράδειγμα στην Περιφέρεια, θα ήμαστε πιο «υπεύθυνοι» αν στο μπαράζ των δολιοφθορών και κλοπών καλωδιώσεων που είχαμε επί 1,5 χρόνο και σε μήκος άνω των 6 km στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, απαντούσαμε βγαίνοντας οι ίδιοι σε περιπολίες και προχωρούσαμε σε προσαγωγές υπόπτων, επειδή η Αστυνομία δεν έκανε, κατά την δική μας άποψη, όσο σύντομα και αποτελεσματικά θέλαμε την δική της δουλειά;

Ναι, η σχέση της αστυνομίας με τους πολίτες μπορεί να βελτιωθεί, αλλά αλήθεια πιστεύουν κάποιοι ότι αυτό μπορεί να γίνει διδάσκοντας ως λύση την αυτοδικία ;Η στολή όπως και το δημόσιο αξίωμα φέρουν ευθύνη, απαιτούν σύνεση. Το όποιο «κενό» στο κράτος, το οποίο μπορεί να είναι και πραγματικό, δεν δικαιολογεί την αυθαίρετη ενέργεια από κανέναν, πόσω μάλλον από έναν ένστολο αστυνομικό. Παρεμπιπτόντως, το «κενό» εν προκειμένω διήρκησε λίγες ώρες, καθώς τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά και τα “ανίκανα” στελέχη της περιφέρειας έστειλαν τον εργολάβο να το διορθώσει, το οποίο και έκανε εντός της ίδιας ημέρας. Εκείνος δεν έβγαλε φωτό. Πίσω από κάθε εικόνα και βίντεο υπάρχει πρωτίστως το περιεχόμενο και το συγκεκριμένο είναι ολισθηρό. Θέλουν λοιπόν προσοχή οι λακκούβες;

Ναί, κάποιες μάλιστα πιο πολύ από τις συνήθεις γιατί είναι πιο επικίνδυνες και μπορεί να μας τραβήξουν όλους πιο βαθιά μέσα στην εφήμερη αγκαλιά τους. ΥΓ: Ναί, θα συμφωνήσω ότι δεν είμαστε τέλειοι. Στους συνεργάτες μου που μου πρότειναν να μην σχολιάσουμε τίποτα απάντησα ότι η πολιτική δεν ταιριάζει με την σιωπή και ότι η δουλειά όλων αξίζει σεβασμό. Και η δουλειά των σωμάτων ασφαλείας, που εμπιστευόμαστε, κατανοούμε και τιμούμε με το έργο μας και την συνεργασία μας, καθημερινά».

Δείτε ακόμη: Μπορώ να επισκευάσω μόνος μου μια λακκούβα του δρόμου; Τι ισχύει

Λίγες ώρες μετά ο Περιφερειάρχης έκανε και δεύτερη ανάρτηση στα social media για το περιστατικό, αναφέροντας:

«Δεν υπάρχουν Α' και Β' κατηγορίας εργαζόμενοι και όλοι αξίζουν τον σεβασμό μας. Και βέβαια και οι δικοί μας εργαζόμενοι εμπίπτουν σε αυτή την θεμελιώδη αρχή. Οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν ως σάκος του μπόξ ή εκτόνωσης. Οι συνεργάτες μας, λοιπόν, θα ήταν υπόλογοι αν είχαν αδιαφορήσει ή δεν είχαν πράξει το παραμικρό για το ζήτημα της επικαιρότητας, την επίμαχη λακούβα του οδικού δικτύου της Κω.

Με σύμβαση που προβλέπει και περιγράφει με σαφήνεια πρόληψη και θεραπεία, φρόντισαν να έχουν συνεχή δυνατότητα παρέμβασης στα ζητήματα του οδικού δικτύου.

Παρουσιάζω λοιπόν σήμερα την ενεργή σύμβαση με τεχνική εταιρεία μέσω της οποίας οι συνεργάτες μας έκαναν με πληρότητα την δουλειά τους και στην Κω, όπου είχαμε το περιστατικό με τον Αστυνομικό που έκανε την παρέμβαση στο οδικό δίκτυο που κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι σε ισχύ, είναι αντικείμενο μελέτης και εργασίας των δικών μας δημόσιων λειτουργών και η υπεράσπιση τους από εμένα δεν γίνεται για να αποφύγω εγώ το ο,τιδήποτε, άλλωστε προθύμως αναλαμβάνω την ευθύνη μου,  αλλά για να περιγράψω δημόσια ότι ενώ ο στόχος όλων των επιθέσεων είμαστε εμείς, τα πολιτικά πρόσωπα εννοώ, οι νομικές συνέπειες βαρύνουν τους συνεργάτες μας, γιατί έτσι προβλέπει η νομοθεσία μας. Μέσω αυτής της σύμβασης μπόρεσαν οι, "γνωστοί πλέον για την ανικανότητα τους", συνεργάτες μας να παρέμβουν την ίδια ημέρα που έλαβαν ενημέρωση απο την Αστυνομία, και να κλείσουν με άσφαλτο την επίμαχη  λακούβα. Λειτουργεί η σύμβαση με τρόπο άριστο ; Η απάντηση είναι όχι και για αυτό τον λόγο, πάλι αυτοί οι "ανίκανοι" συνεργάτες μας, έχουν κινήσει την διαδικασία συμμόρφωσης προς τον ανάδοχο, διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη της και στην έκπτωση του. Όλα όσα η νομοθεσία μας,  που είναι και το μόνο πλαίσιο λειτουργίας, ορίζει, έχουν γίνει.

Αν λοιπόν ο Αστυνομικός που έκανε την παρέμβαση στο οδικό δίκτυο χωρίς την λήψη οποιουδήποτε, έστω και στοιχειώδους, μέσου οδικής ασφάλειας και σήμανσης όπως όφειλε και όπως προκύπτει από το βίντεο που έδωσαν στην κυκλοφορία, έπεφτε ο ίδιος θύμα ή προκαλούσε ατύχημα, στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα βρισκόταν οι συνεργάτες μας δημόσιοι λειτουργοί.

Τώρα πως μου πέρασε από το μυαλό ότι για να λειτουργήσεις ως θεματοφύλακας σε θέματα οδικής ασφάλειας πρέπει να έχεις και κουλτούρα οδικής ασφάλειας, ε αυτό είναι ανεξήγητο.

Τώρα, που το διαδίκτυο πήρε φωτιά, καταλαβαίνουν και οι πλέον ανυποψίαστοι τι εννοούσαν οι συνεργάτες μου όταν μου έλεγαν να μην προβώ στην ανάρτηση που προκάλεσε την οργή της μόνιμα θυμωμένης διαδικτυακής κοινότητας. Όμως, αυτό θα ήταν υποταγή στην απειλή και παράδοση στις ορέξεις αυτής της αχόρταγης ανθρωποφαγίας. Ήξερα πολύ καλά τι θα "τραβούσα" στο διαδίκτυο αλλά δεν προτίθεμαι να ζω εκβιαζόμενος. Όπως δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να αφήσω ανυπεράσπιστους συνεργάτες που κάνουν την δουλειά τους με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, και με σεβασμό και στους λοιπούς δημόσιους λειτουργούς.

ΥΓ: Ας μας συγχωρέσουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων γιατί ως επαρχιώτες έχουμε φτωχότερες εικόνες και δεν έχουμε συνηθίσει στην σύμπτωση που φέρνει μια λακκούβα, ένα φτυάρι, ένα περιπολικό, ένα καρότσι οικοδομής, μια γεμάτη μπετονιέρα και μια κάμερα, να συναντώνται τυχαία».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...