Ποια Ευρώπη; Το πιο ασφαλές αυτοκίνητο της χρονιάς είναι κινέζικο!

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP γνωστοποίησε τα αποτελέσματα της χρονιάς! Δες ποιο είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του 2023.

  • -
  • -

O ανεξάρτητος οργανισμός του Euro NCAP αξιολογεί με τις δοκιμές πρόσκρουσης την ασφάλεια των αυτοκινήτων, ενώ τα τελευταία χρόνια, η προσθήκη όλο και περισσοτέρων ηλεκτρονικών βοηθημάτων έχει συμβάλλει στη βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας. Το 2023 το Euro NCAP άλλαξε για ακόμα τις προδιαγραφές των δοκιμών ασφάλειας, ανεβάζοντας περαιτέρω τον πήχη. Εκτός από τη δομή του αμαξώματος και την παθητική ασφάλεια, στην τελική βαθμολογία συνυπολογίζονται η ασφάλεια των παιδιών, των πεζών, αλλά και των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης.

Δείτε ακόμη: Tα 5 αυτοκίνητα με την καλύτερη προστασία πεζών

Με το 2023 να έχει περάσει ήδη στην ιστορία, ο οργανισμός ανακοίνωσε τη λίστα με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για τη χρονιά που έφυγε. Με πέντε αστέρια και στην κορυφή της σχετικής λίστας βρέθηκε το ΕΤ5 της κινεζικής NIO! Το μεγάλο σε διαστάσεις σεντάν απέσπασε 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 83% στην προστασία πεζών και άλλων ευάλωτων χρηστών του δρόμου, αλλά και 81% για τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.

Πίσω του ακολούθησε το νέο Volkswagen ID.7 με σχεδόν παρόμοια ποσοστά, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισε το Smart#3. Η μεγάλη επιτυχία των κινεζικών μοντέλων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν τα NIO EL7 και BYD Dolphin.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...