Το Toyota GR Yaris που τρέμουν τα supercars - Έχει μοτέρ από το Evo X

Το Toyota GR Yaris είναι το πλησιέστερο που μπορεί να αγοράσει κάποιος σε αγωνιστικό του WRC, όμως αυτό των φωτογραφιών είναι πολύ πιο τρομακτικό.

  • -
  • -

Το Toyota GR Yaris είναι γνωστό για τον εντυπωσιακό του κινητήρα και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, με το ιαπωνικό μοντέλο να απολαμβάνει ήδη μεγάλη δημοφιλία στους λάτρεις των αγώνων ράλι. Η πολωνική εταιρία Dytko Sport θέλησε να ανεβάσει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, μεταμφιέζοντας το GR Yaris σε έναν πραγματικό θηρευτή με την ονομασία «Proto».

Κάτω από το καπό του GR Yaris δεν βρίσκεται πλέον ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος κινητήρας των 1,6 λίτρων που αποδίδει 261 ίππους, αλλά το εμβληματικό μοτέρ με κωδικό 4B11T από το Mitsubishi Lancer Evolution X. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας, απόδοσης έως και 1.000 ίππων, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς της Drenth.

2-toyota-gr-yaris-proto-polonia-polwnia

Αγωνιστικές αλλαγές και στο εσωτερικό

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διαμορφώθηκε με γνώμονα τις επιδόσεις, με την τοποθέτηση ενός πλήρους roll cage της Scheffler Rally & Road Racing, καθισμάτων από την OMP, ζωνών ασφαλείας, επενδύσεων από ανθρακονήματα και συστήματος πυρόσβεσης.

Δείτε ακόμα: Τα τρία φθηνότερα υβριδικά Toyota στην Ελλάδα – Δείτε τιμές

Η εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου αναβαθμίστηκε με την τοποθέτηση ενός πλήρους bodykit, που περιλαμβάνει «φουσκώματα» μπροστά και πίσω, μία πολύ μεγάλη αεροτομή και διαφορετικής σχεδίασης διαχύτη. Παρά τις αλλαγές, η συνολική αισθητική του αυτοκινήτου παραμένει πιστή στο GR Yaris.

3-toyota-gr-yaris-proto-polonia-polwnia

Το Dytko Sport GR Yaris «Proto» αποτελεί ένα εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα, που μετατρέπει το δημοφιλές σπορ hatchback στο απόλυτο όχημα για συμμετοχή σε αγώνες ράλι και αναβάσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...