Εταιρεία πουλάει σχεδόν «τζάμπα» τα μεταχειρισμένα Tesla

Η Hertz στις ΗΠΑ πουλάει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του στόλου της ως μεταχειρισμένα, σε τιμές που κυριολεκτικά δεν υπάρχουν.

  • -
  • -

Ανάρπαστα αναμένεται να γίνουν τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του στόλου της Hertz στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς η εταιρεία τα πουλά σχεδόν «τζάμπα». O κολοσσός μίσθωσης οχημάτων προχωρά στο ξεσκαρτάρισμα των EV που είχε προς διάθεση, με σκοπό να προχωρήσει στην ανανέωση του στόλου της.

Το 2021, η Hertz είχε κάνει μια μαζική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, με τα 100.000 να αφορούν το Tesla Model 3. Πρόσφατα πρόσθεσε και αρκετά Model Y, αλλά και πολλά ακόμη αμιγώς ηλεκτροκίνητα άλλων εταιρειών, όπως της Polestar.

tesla

Η μαζική πώληση περιλαμβάνει ως επί το πλείστον το Model 3, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις 17.700 δολάρια. Όπως αντικρίζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στις ΗΠΑ, τα μεταχειρισμένα Tesla διατίθενται στο χαμηλότερο κόστος. Μάλιστα, αν συνυπολογιστεί και η επιδότηση των 4.000 δολαρίων, η τιμή πέφτει έως τα 13.700 $.

tesla

Γιατί ξεπουλάει τα Tesla

Η Herzt στις ΗΠΑ, πουλά τα παλαιότερα ενοικιαζόμενα οχήματα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να ανανεώσει τον στόλο της όπως αναφέραμε και παραπάνω και ο δεύτερος για να περιορίσει τα έξοδα, καθώς τα κόστη που προέκυψαν από συγκρούσεις και ζημιές στα EV, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο του έτους αυξήθηκαν υπερβολικά.

Δείτε ακόμη: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 2024: Τι περιμένουμε, πότε έρχονται

Βέβαια, τα περισσότερα από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πωλούνται έχουν «γράψει» στο κοντέρ κοντά ή και πάνω από 100.000 km. Παρά το σημαντικό αυτό μειονέκτημα ωστόσο, οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που οι πελάτες κάνουν… ουρά για να τα αποκτήσουν.

Πηγή: electrek.co

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...