Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 2024 - Ποια θα έρθουν στην Ελλάδα;

44 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, 2 νέες μάρκες καθώς και μια σειρά από supercars. Αυτά είναι όλα τα νέα ηλεκτρικά που θα δούμε να παρουσιάζονται ή να έρχονται στην Ελλάδα, μέσα στο 2024.

  • -
  • -

Κάθε μέρα οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Εμείς καταγράψαμε όλα όσα θα παρουσιαστούν ή θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο 2024, καθώς και τις μάρκες που ετοιμάζονται να κάνουν ντεμπούτο στη χώρα μας. Η ταξινόμηση έχει γίνει με αλφαβητική σειρά.

Abarth 600e

Το Abarth 600e θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η ιταλική μάρκα και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά.

Alfa Romeo Milano

Αν και αρχικά ακουγόταν ότι θα ονομάζεται Brennero, τελικά το νέο ιταλικό B-SUV θα έχει άλλο όνομα. Η παρουσίαση θα γίνει τον Απρίλιο και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Audi A6 e-tron και Q6 e-tron

Η Audi επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της, με ένα sedan και ένα SUV, τα οποία θα απευθύνονται στο ανώτερο κομμάτι της αγοράς.

BMW i5 Touring

Η i5 έχει ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα, όμως μέσα στο 2024 θα αποκτήσει και station wagon εκδοχή. Αυτό θα είναι μόλις το τρίτο ηλεκτρικό με τέτοιο αμάξωμα, μετά την Porsche Taycan Sport Turismo και το MG5 EV.

Δείτε ακόμα: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ελλάδα! Ποια μάρκα ήταν η Νο1;

Citroen e-C3

Αμιγώς ηλεκτρικό γίνεται μέσα στο 2024 το δημοφιλές C3, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα.

CUPRA Tavascan

Ένα coupe SUV είναι η τελευταία προσθήκη στις επιλογές που προσφέρει η CUPRA. Μπορεί να έχουμε δει το Tavascan, όμως εκκρεμεί η έναρξη των πωλήσεων στην Ελλάδα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c5336b7b4873c27afdda1129e695d875.jpg

FIAT 600e και Panda electric

Η FIAT επιστρέφει στο B segment με ένα B-SUV, ενώ θα προσφέρει και το δημοφιλές Panda με μπαταρία, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός προσιτού μοντέλου.

Ford Explorer και Puma

Η νέα γενιά του Explorer δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, αφού πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που το έχουμε δει να εκτίθεται στην Ελλάδα, όμως δεν πωλείται ακόμα. Από την άλλη, η ηλεκτρική εκδοχή του Puma ετοιμάζεται, με την παρουσίαση να γίνεται εντός του δωδεκάμηνου.

Hyundai Ioniq 5 N

Ένα ηλεκτρικό φτιαγμένο για πραγματικά σπορ οδήγηση. Το αυτοκίνητο έχει παρουσιαστεί, όμως ακόμα δεν το έχουμε δει στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2024.

Kia EV3, EV4 και EV5

Μέχρι τώρα ξέραμε το EV6, όμως η οικογένεια θα μεγαλώσει πολύ μέσα στο 2024, με τον ερχομό τριών μοντέλων ακόμα, τα οποία θα τοποθετούνται σε χαμηλότερες κατηγορίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1170701435a56cdca59ccadd172b00b5.jpg

Lancia Ypsilon

Η Lancia επιστρέφει από την λήθη, τόσο στην κατασκευή αυτοκινήτων, όσο και στους αγώνες. Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει με άλλο μοντέλο από την Ypsilon, η οποία αναμενόμενα θα είναι ηλεκτρική. Ήδη έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες, ενώ η παρουσίαση θα γίνει ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους.

Maxus Euniq 6

Η Maxus έχει παρουσία στην Ελλάδα, όμως μέσα στο 2024 θα ενισχυθεί κατά πολύ, με ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV. Η έλευσή του αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Mercedes-Benz EQG

Η εμβληματική G-Class, το απόλυτο σύμβολο κύρους και εκτός δρόμου κίνησης, από φέτος θα αποκτήσει και μία αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, για να κατακτά αθόρυβα κάθε τερέν.

MG Cyberster

Σπορ, διθέσιο roadster. Ο ορισμός του οδηγοκεντρικού αυτοκινήτου, ειδικά για το κλίμα της Ελλάδας. Σήμερα υπάρχουν ελάχιστα μοντέλα του είδους και κανένα ηλεκτρικό. Η MG θα το αλλάξει αυτό.

MINI Aceman

Ο αντικαταστάτης του MINI Clubman θα κινείται αθόρυβα, χωρείς ρύπους, ενώ κουβαλάει και πάρα πολύ στιλ. Έχουμε δει το πρωτότυπο, μέσα στο 2024 θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση.

Nissan Leaf

Το Leaf ήταν το πρώτο ηλεκτρικό που έμαθαν-είδαν οι περισσότεροι. Στην τρίτη γενιά θα μεταμορφωθεί σε SUV, προσαρμοζόμενο στις απαιτήσεις του κοινού. Η παρουσίαση αναμένεται το 2024, όμως μάλλον θα το δούμε στους δρόμους το 2025.

Νέα Opel Astra electric, Crossland electric και Grandland electric - Opel Mokka-e facelift

Το 2024 η Opel κάνει ηλεκτρική επίθεση, με τα Astra, Crossland και Grandland να κινούνται για πρώτη φορά αμιγώς ηλεκτρικά. Ταυτόχρονα, το Mokka-e θα αναβαθμιστεί με μεγαλύτερη μπαταρία και ισχυρότερο κινητήρα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8d6eac934afb9b1a64885d5f5a9f2e3b.jpeg

Peugeot E-3008 και Peugeot E-308

Αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις θα αποκτήσουν τα δύο δημοφιλέστατα μοντέλα της Peugeot. Το μικρομεσαίο και το SUV έρχονται να προστεθούν στο E-208 και το E-2008, ώστε οι Γάλλοι να προσφέρουν ακόμα περισσότερες ηλεκτρικές επιλογές.

Porsche Macan

Η Macan είναι το δημοφιλές μοντέλο της Porsche και είναι σχεδόν έτοιμο να παρουσιαστεί ως αμιγώς ηλεκτρικό. Τόσο η παρουσίαση, όσο και η έναρξη των πωλήσεων, θα γίνουν φέτος.

Range Rover Electric

Λίγα μοντέλα κουβαλάνε τόσο πολύ status όσο το Range Rover. Από το 2024, αυτό θα συνοδεύεται από μηδενικούς ρύπους, αφού θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Renault 5 και Renault Megane E-Tech

Το 2024 θα έρθει στην Ελλάδα το Renault Megane E-Tech που έχει ήδη παρουσιαστεί, όμως ακόμα σημαντικότερο νέο είναι ότι θα παρουσιαστεί το Renault 5. Έτσι οι Γάλλοι αποκτούν και ηλεκτρική παρουσία εκεί στην κατηγορία που σήμερα είναι μόνο το Clio.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b626b0ceb59b7cdef6a0f1e25edd227a.jpg

Skoda Elroq και Enyaq facelift

Το Elroq έρχεται για να αποκτήσει ηλεκτρική παρουσία η Skoda στην κατηγορία του Karoq, με την παρουσίαση να γίνεται μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, το Enyaq θα δεχτεί ανανέωση.

Smart #1 και #3

Η Smart άλλαξε τελείως κατεύθυνση με τα #1 και #3 , παράγοντας σημαντικά μεγαλύτερα μοντέλα. Αμφότερα έχουν παρουσιαστεί αλλά δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο έτος που μόλις ξεκίνησε.

Tesla Model 3 Performance και Model Y facelift (Juniper)

Η Tesla ανανέωσε πρόσφατα το Model 3 (Highland) το οποίο πωλείται κανονικά στην Ελλάδα, όμως ακόμα δεν έχουμε δει την ισχυρότερη εκδοχή του, κάτι που θα γίνει τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, το Model Y θα δεχτεί το πρώτο facelift, ένα project που φέρει την κωδική ονομασία Juniper.

Volkswagen ID.7 και ID.7 Tourer

Η οικογένεια ID επεκτείνεται με ένα μοντέλο αντίστοιχο του Passat, με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο 2024. Στο ίδιο δωδεκάμηνο θα αποκαλυφθεί και η τελική μορφή της station wagon εκδοχής με την ονομασία ID.7 Tourer.

Volvo EX30, EX90 και XC60 EV

Τα EX30 και EX90 έχουν σχεδόν φτάσει στην Ελλάδα, αφού έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές τους, οπότε θα κυκλοφορήσουν στους ελληνικούς δρόμους φέτος. Από την άλλη, το XC60 EV θα παρουσιαστεί το 2024, όμως η άφιξή του μάλλον πάει για το 2025.

 

Οι μάρκες του 2024

Εκτός από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, μέσα στο 2024 στην Ελλάδα αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους και δύο μάρκες, αμφότερες κινεζικής προέλευσης, η BYD και η Omoda.

BYD

Η BYD είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να κοιτάξει την Tesla στα μάτια όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων. Αυτή τη στιγμή διατίθεται στην Ελλάδα το Atto 3 μέσω της SIXT αποκλειστικά γιια leasing, ενώ τα επαγγελματικά μοντέλα της μάρκας διατίθενται μέσω της Π. Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε. Ωστόσο, υπάρχουν διεργασίες ώστε η μάρκα να εκπροσωπηθεί κανονικά στην χώρα μας. Η BYD διαθέτει αυτή τη στιγμή τα Dolphin, Han, Tang και Αττο 3, ενώ σύντομα θα παρουσιάσει ακόμα ένα μοντέλο, το Seal U.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c89a00dfc0ce7381759dfecc85414bc8.jpg

Omoda

Η Omoda είναι μία μάρκα από την Κίνα που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι συνομιλίες για την εύρεση αντιπροσώπου έχουν προχωρήσει και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα κάνει ντεμπούτο το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο θα έρθει είναι ένα SUV, το Omoda E5.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f856a073c32015e73ad751bd7b560077.jpeg

Εκτός των παραπάνω, το 2024 θα δούμε ηλεκτρικά μοντέλα και από εξωτικές εταιρείες. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Lotus Emeya, Maserati Granturismo Folgore και MaseratiGrecaleFolgore.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...