Πωλείται μια μοναδική Lamborghini – Φοβούνται ότι κανείς δε θα την πάρει!

Η μοναδική από τις 132 συνολικά Lamborghini Diablo VT Roadster που κατασκευάστηκαν και είναι βαμμένη σε απόχρωση Blu Le Mans βγαίνει στο σφυρί. Ωστόσο ανήκε στον Donald Trump και αυτό… είναι θέμα.

  • -
  • -

Μια Lamborghini Diablo VT Roadster που κάποτε ανήκε στον πρώην πρόεδρο Donald Trump θα βγει σε δημοπρασία στα τέλη του μήνα που διανύουμε από τον οίκο Barrett-Jackson στο Scottsdale της Αριζόνα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα εξαίσιο όχημα και προφανώς… συλλεκτικό. Η Diablo είναι μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της Sant'Agata και αυτό το drop-top VT το αποδεικνύει στην πράξη τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και προδιαγραφών.

Ο Donald Trump… έκανε τη διαφορά

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν ο Trump ήταν περισσότερο γνωστός ως πλούσιος επιχειρηματίας και λιγότερο ως πολιτικός, απολάμβανε μια εξαιρετική σχέση με τη Lamborghini.

Η ιταλική φίρμα του είχε δανείσει αρκετές Diablo για διαφημιστικούς σκοπούς στις τότε επιχειρήσεις του χωρίς μάλιστα να απαιτήσει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Ο ίδιος φανερά κολακευμένος από τη στάση της εταιρείας προχώρησε στην αγορά της μοναδικής Diablo VT Roadster το 1997 η οποία ήταν βαμμένη σε απόχρωση Blu Le Mans!

Αν και οι υποψήφιοι αγοραστές του μοντέλου μπορεί αυτό το γεγονός να το θεωρήσουν άκρως ελκυστικό, παρά ταύτα, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.

Στην πόρτα υπάρχει ένα ειδικό ταμπελάκι που γράφει, «Donald Trump 1997 Diablo». Ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, το να έχει κανείς το όνομα κάποιου άλλου στο αυτοκίνητό του και πιο συγκεκριμένα μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας όπως ο Trump είναι κομματάκι… περίεργο. Δεν το έχει υπογράψει άλλωστε και ο Ferruccio Lamborghini για να πετάξεις από τη χαρά σου…

Από την άλλη Ίσως, οι φανατικοί του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ να εκτιμήσουν περισσότερο αυτή τη μοναδική λεπτομέρεια. Οι άνθρωποι πάντως του οίκου δημοπρασιών φοβούνται ότι αυτή η σύνδεση κάθε άλλο παρά ωφέλιμη θα είναι στην πώληση του αυτοκινήτου. Θα δείξει στην πράξη σε λίγες ημέρες.

Ο Donald Trump βέβαια έχει πουλήσει το αυτοκίνητο από το 2003 στον τωρινό του κάτοχο, έναν Ιταλό βιομήχανο, ο οποίος το βγάζει στο σφυρί. Στο εσωτερικό της, η Diablo VT διαθέτει κρεμ και μαύρες δερμάτινες επενδύσεις καθώς και όλες τις πολυτέλειες που θα περίμενε κανείς από ένα supercar της δεκαετίας του '90.

Δείτε ακόμα: Η Lamborghini καθιερώνει τετραήμερη εργασία

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ένας θηριώδης V12 κινητήρας 5,7 lt απόδοσης 492 ίππων με 585 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν 5 σχέσεων!

Στο οδόμετρο της αναγράφει 24.836 km ωστόσο, η έκθεση Carfax σημειώνει μια «ασυνέπεια στα χιλιόμετρα» από τον Αύγουστο του 2003 που πουλήθηκε το αυτοκίνητο έως σήμερα.

Αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα που ενδεχομένως να αποθαρρύνει τους επίδοξους αγοραστές, αν και ένα τόσο σπάνιο μοντέλο είναι πρακτικά δύσκολο να μείνει στο ράφι.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...