Ιστορική στιγμή για την Ευρώπη – Η Lamborghini καθιερώνει τετραήμερη εργασία

Για πρώτη φορά μια αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, καθιερώνει την τετραήμερη εργασία και παράλληλα αυξάνει τους μισθούς των εργαζομένων.

  • -
  • -

Σε μια σημαντική συμφωνία προχώρησαν τα συνδικάτα των εργαζομένων και η Lamborghini στην Ιταλία. Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία γίνεται η πρώτη στην Ευρώπη που αποφασίζει να εφαρμόσει την τετραήμερη εργασία, μειώνοντας τις ώρες εργασίας και προσφέροντας στους εργαζομένους επιπλέον χρήματα.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην Ιταλία και τη Γηραιά Ήπειρο γενικότερα, καθώς μια τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία, όχι απλά παρέχει επιπλέον ελεύθερο χρόνο στο εργατικό δυναμικό, αλλά αυξάνει και τους μισθούς τους. Η τετραήμερη εργασία αφορά όσους απασχολούνται στην παραγωγή εξαρτημάτων και αυτοκινήτων της Lamborghini στο εργοστάσιο της Sant’Agata.

lamborghini

Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία της Lamborghini είναι μέρος μιας ευρύτερης επαναδιαπραγμάτευσης, η οποία περιλαμβάνει επίσης 500 νέες θέσεις εργασίας, αύξηση των ετήσιων μισθών και περαιτέρω εργατικά επιδόματα.

31 ημέρες λιγότερες στη δουλειά

Σε δήλωσή τους, τα συνδικάτα της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μεταλλεργατών (FIOM) και της Ιταλικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργαζομένων (FIM-CISL), αναφέρουν: «Εργαστείτε λιγότερο και δουλέψτε καλύτερα, αυτή είναι η αρχή που καθοδήγησε αυτή τη διαπραγμάτευση και η οποία αποτελεί μέρος μιας συνολικής συλλογιστικής».

Όσο για πως θα εφαρμοστεί η τετραήμερη εργασία, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή που συμμετέχουν στο εκ περιτροπής πρόγραμμα θα εναλλάσσουν μια πενθήμερη εβδομάδα με μια τετραήμερη εβδομάδα, περικόπτοντας συνολικά 22 ημέρες εργασίας ετησίως.

lamborghini

Αυτοί που κάνουν εναλλαγή τριών βάρδιων με νυχτερινές βάρδιες, θα έχουν μια πενθήμερη εβδομάδα εναλλάξ με δύο τετραήμερες, μειώνοντας τις ετήσιες εργάσιμες ημέρες τους κατά 31.

Δείτε ακόμη: Πόσο κοστίζει μια μεταχειρισμένη Lamborghini στην Ελλάδα;

Οι 7 στους 10 εργαζομένους που είχαν το δικαίωμα να εργαστούν 4 ημέρες την εβδομάδα, υπέβαλλαν ήδη αίτημα για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Lamborghini.

Στα των αμοιβών, η συμφωνία περιλαμβάνει ένα μπόνους 1.000 ευρώ που θα καταβληθεί άμεσα και αύξηση 50% στα τρέχοντα μεταβλητά μπόνους του εργατικού δυναμικού στη γραμμή παραγωγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...