Το Volkswagen Golf των 60.100 € που σάρωσε σε πωλήσεις το 2023

Είναι από τα καλύτερα, ισχυρότερα και πιο οδηγοκεντρικά Golf που κατασκευάστηκαν ποτέ και μέσα στο 2023 αύξησε κατά 116% τις πωλήσεις του!

  • -
  • -

Τα σπορ αυτοκίνητα, εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ίσως μάλιστα να είναι και στην καλύτερη τους «φάση» σε ότι αφορά τις πωλήσεις του, δεδομένου ότι, πολλοί «φοβούνται» πως η νέα ηλεκτρική εποχή θα εξαφανίσει δια παντός μοντέλα με το χαρακτήρα, την αίσθηση και την φιλοσοφία, αυτών των προτάσεων.

Χαμός για τα τελευταία… «κομμάτια»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη χρονιά που μας πέρασε, έγινε ένας μικρός χαμός με τα σπορ μοντέλα. Οι πωλήσεις του Audi R8 διπλασιάστηκαν, η ζήτηση για το θρυλικό Miata αυξήθηκε κατά 50%, ακόμη και το old school πλέον Nissan GT-R είδε τις πωλήσεις του να εκτοξεύονται κατά 584%! Κι αυτά, είναι ορισμένα μόνο από τα σπορ μοντέλα που έσπασαν ταμεία…

Η Volkswagen Αμερικής είδε επίσης τις πωλήσεις της να χτυπούν… κόκκινα. Ο όγκος τους  αυξήθηκε κατά 7,6% φθάνοντας στις 7.451 μονάδες με το πιο λαμπρό αστέρι της σπορ γκάμας, να αποδεικνύεται το Golf R, όπου πούλησε 3.238 αντίτυπα σημειώνοντας άνοδο 116%!

Επίσης, το Golf GTI, μπορεί να μη σημείωσε την τεράστια αύξηση στις πωλήσεις του που εμφάνισε η έκδοση «R», παρά ταύτα κι αυτό, «έγραψε» ένα +76,5% στις ταξινομήσεις του. Με τα νούμερα αυτά, να αφορούν όπως προείπαμε, αποκλειστικά την αγορά των ΗΠΑ.  

Δείτε ακόμα: Ιανουάριο του 2024 η παρουσίαση του ανανεωμένου VW Golf

Θυμίζουμε, πως το επερχόμενο Golf Mk 8,5 θα είναι το τελευταίο με θερμικό σύστημα κίνησης Golf, με τη Volkswagen να έχει ανακοινώσει ότι η επόμενη γενιά θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, με την παραγωγή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να εκκινεί το 2028.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...