To Νο1 αυτοκίνητο της Volvo στην Ελλάδα – Τιμές

Η Volvo διαθέτει μια σειρά εξαιρετικών μοντέλων. Ένα από αυτά ανήκει στα πιο καλοπουλημένα της μάρκας αλλά και της αγοράς γενικότερα.

  • -
  • -

Το XC40 είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα της αγοράς που διατίθεται σε πισωκίνητες, εμπροσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Επίσης, η Volvo έχει προικίσει το premium C-SUV με πληθώρα κινητήριων συνόλων, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των υποψηφίων αγοραστών.

xc40

Με τέτοια ποικιλία, το XC40 φιγουράρει δικαίως στη λίστα με τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, το μικρό πολυτελές SUV της σουηδικής φίρμας έκλεισε τη χρονιά, όντας μέσα στη δεκάδα της κατηγορίας.

xc40

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μέχρι και τον Νοέμβριο, το XC40 είχε καταγράψει 1.310 πωλήσεις στην ελληνική αγορά. Το νούμερο αυτό το κατατάσσει πρώτο και με διαφορά στην γκάμα της Volvo, με το δεύτερο XC60 να έχει 578 ταξινομήσεις.

Βενζίνη, Mild Hybrid και ηλεκτρικό

Η Volvo προσφέρει το XC40 με βενζίνη στην έκδοση T2 με 129 ίππους, ως ήπια υβριδικό στην έκδοση B3 με 163 ίππους, αλλά και ως Mild Hybrid στην έκδοση B4 με 197 ίππους. Παράλληλα, υπάρχει και το XC40 Recharge Pure Electric, που είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Σημειώστε ότι εδώ έχουμε τρεις προτάσεις, δύο δικίνητες με ηλεκτροκινητήρα 238 ή 252 ίππων (με μεγαλύτερη μπαταρία η δεύτερη) και μια τετρακίνητη, δύο ηλεκτροκινητήρες και σύνολο 408 ίππων (αποκλειστικά με την μεγάλη μπαταρία).

xc40 t2

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Volvo EX30 - Τιμή

Τα XC40 βενζίνης και Mild Hybrid είναι προσθιοκίνητα, τα δύο «μικρά» ηλεκτρικά με έναν ηλεκτροκινητήρα, είναι πισωκίνητα, ενώ το ισχυρότερο XC40 των 408 ίππων, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, συνεπώς είναι τετρακίνητο.

Από περίπου 40.000 ευρώ

Η βασική έκδοση του σουηδικού SUV ξεκινάει από τα 40.563 ευρώ. Σε αυτήν την τιμή ο αγοραστής θα παραλάβει το νέο του XC40 στο εξοπλιστικό επίπεδο Core, περιλαμβάνοντας από ηλεκτρικό πορτ μπαγκάζ, έως ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με σύστημα Cleanzone (καθαρίζει πλήρως τον αέρα, ακόμα και από τα μικροσωματίδια PM 2,5), οθόνη 9 ιντσών για το infotainment και 12 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και κάμερα οπισθοπορείας, cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, προβολείς LED και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες.

xc40

Το plug-in hybrid XC40 κοστίζει 51.067 ευρώ, έχοντας μέση κατανάλωση μόλις 2,1 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 48 gr/km, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό εκκινεί από τα τα 49.588 ευρώ. Δείτε εδώ αναλυτικά τις τιμές του XC40

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...