Lexus LBX: Ο μυστικός μοχλός στην πόρτα - Πού χρησιμεύει;

Ο πολλά υποσχόμενος νέος παίκτης στην κατηγορία των premium B-SUV ονομάζεται Lexus LBX και διαθέτει πολλές καινοτομίες στην άνεση, αλλά και την ασφάλεια.

  • -
  • -

Έχοντας μεγάλη παράδοση στην κατασκευή πολυτελών μοντέλων, αλλά και με μεγάλη γκάμα από υβριδικά SUV, η Lexus θέλει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις προτάσεις της και το νέο LBX, αποτελεί απόδειξη. Μικρότερο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εταιρείας, αλλά με αδιαμφισβήτητο το premium στοιχείο, το νέο B-SUV συμπυκνώνει το πνεύμα αξιοπιστίας, στιβαρής κατασκευής και άνεσης που πάντα χαρακτηρίζουν τα δημιουργήματα των Ιαπώνων. Φυσικά, το νέο LBX ενσωματώνει και πολλές καινοτομίες, τόσο στον τομέα της άνεσης, όσο και σε εκείνον της ασφάλειας. Και το στοιχείο που μας έκανε εντύπωση είναι ένας μοχλός που συνδυάζει και τα δύο!

Η εναλλακτική λύση

Ο συγκεκριμένος μοχλός δεν χρησιμοποιείται υπό φυσιολογικές συνθήκες, καθώς η πόρτα απασφαλίζει ηλεκτρικά, με κουμπί. Σε περίπτωση όμως που δεν λειτουργήσει το ηλεκτρικό σύστημα ή σε έκτακτη συνθήκη, ο μοχλός γυρνάει αντίστροφα και ανοίγει με μηχανικό τρόπο την πόρτα, τραβώντας τη λαβή δύο φορές. Έτσι εξασφαλίζεται ότι αν υπάρξει ανάγκη, ο οδηγός και οι επιβάτες θα μπορούν να βγουν κανονικά από την καμπίνα, χωρίς κίνδυνο να εγκλωβιστούν σε αυτή αν το σύστημα εμφανίσει οποιαδήποτε δυσλειτουργία.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Lexus LBX

Η λεπτομέρεια, μετράει

Στο νέο Lexus LBX, η εταιρεία τοποθέτησε το ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος θυρών eLatch. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κουμπί που απασφαλίζει την πόρτα, όμως η Lexus υποστηρίζει ότι κάνει μεγάλη διαφορά. Και αυτό γιατί στις παραδοσιακές χειρολαβές, το χέρι κάνει διπλή κίνηση, αφού πρώτα τραβάς προς τα μέσα τον μοχλό και ύστερα σπρώχνεις προς τα έξω την πόρτα, για να ανοίξει! Με το eLatch, τοποθετείς το χέρι σου κατευθείαν στη δεύτερη κίνηση, δηλαδή με σκοπό να την πιέσεις προς τα έξω και να την ανοίξεις, πατώντας απλώς με τον αντίχειρα το κουμπί ηλεκτρικής απασφάλισης. Ακούγεται -και είναι- λεπτομέρεια, όμως απλοποιεί τη χρήση και βελτιώνει την εμπειρία του οδηγού και των επιβατών στην καθημερινότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...