Πιο επιρρεπείς στα ατυχήματα οι οδηγοί Tesla, πιο γερά ποτήρια οι οδηγοί BMW

Σύμφωνα με έρευνα της LendingTree, οι οδηγοί μοντέλων Tesla είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε κάποιο τροχαίο, ενώ αυτοί της BMW να συλληφθούν… μεθυσμένοι!

  • -
  • -

Οι αναλυτές της LendingTree, στην έρευνα που δημοσίευσαν, έλαβαν υπόψη τους τα δεδομένα από ασφαλιστήρια συμβόλαια ιδιωτικών Ι.Χ. οχημάτων και δεν συμπεριέλαβαν στη λίστα τους καθόλου, δεδομένα και στοιχεία, από ατυχήματα ή αστυνομικά συμβάντα  που αφορούσαν οδηγούς ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων ή επαγγελματιών του χώρου.

24 ατυχήματα ανά 1.000 οδηγούς

Από τα μέσα Νοεμβρίου 2022 λοιπόν έως τα μέσα Νοεμβρίου 2023, η έρευνα διαπίστωσε ότι οι οδηγοί μοντέλων της Tesla εμφάνισαν το χειρότερο ποσοστό ατυχημάτων στις ΗΠΑ, με 24 ατυχήματα ανά 1.000 οδηγούς, αφήνοντας πίσω τους, τους ιδιοκτήτες μοντέλων της RAM αλλά και της Subaru.

Στον αντίποδα, οι κάτοχοι αυτοκινήτων BMW, πιάστηκαν στη φάκα του νόμου περισσότερο από κάθε άλλο (3 ανά 1.000 οδηγούς), να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και στις περισσότερες των περιπτώσεων κινούμενοι και με ταχύτητες υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια.

Όσοι τύχει βέβαια να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ καλό θα ήταν να έχετε το νου σας σε όσους οδηγούς κάποιο pick up με το σήμα της RAM, καθώς όπως διαπίστωσε η έκθεση, οι συγκεκριμένοι οδηγοί όχι μόνο εμπλέκονται σε πολλά τροχαία ατυχήματα αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και μεθυσμένοι. Ή έστω, έχουν πιεί παραπάνω από τα όρια του νόμου.  

Σύμφωνα με την LendingTree παραμένει θολό το τοπίο γιατί ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων από άλλες, ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ορισμένα μοντέλα εταιρειών προσελκύουν πιο εύκολα «επικίνδυνους» οδηγούς.

Δείτε ακόμα: Ποιοι είναι καλύτεροι οδηγοί - Άνδρες ή γυναίκες;

Τα στοιχεία αυτά της έρευνας και πολλά ακόμα που δε δόθηκαν στη δημοσιότητα μεταφέρονται στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ προκειμένου να καθορίσουν και το ύψος των ασφαλιστήριων συμβολαίων!

Οι κακές γλώσσες μάλιστα, θέλουν τις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξάνουν έως και 40% τα συμβόλαια όσων πελατών τους επιλέγουν μοντέλα όπως αυτά που υπάρχουν στις μαύρες λίστες των εκθέσεων, σαν και αυτή, της LendingTree.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...