Αστυνομία: Το απίθανο περιπολικό των 666 ίππων - Κοστίζει πάνω από 400.000 € [Video]

Σε μία χώρα που έχει παράδοση στα εξωτικά supercars, η τοπική αστυνομία μόλις απέκτησε ένα εξίσου εξωφρενικό SUV.

  • -
  • -

Όλα τα αστυνομικά τμήματα παγκοσμίως μόλις απέκτησαν ακόμη ένα λόγο για να ζηλεύουν τους συναδέλφους τους στη γειτονική μας μεσογειακή χώρα, την Ιταλία. Οι γνωστοί σε όλους μας «καραμπινιέρι» πλέον έχουν ακόμη ένα θηριώδες «παιχνίδι»… ή μάλλον μέσο καταδίωξης στα χέρια τους, το οποίο φέρει το σήμα με τον ταύρο στο καπό.

Ναι, όπως όλοι καταλάβατε μία ολοκαίνουργια Lamborghini Urus αποτελεί πλέον μέρος του στόλου της ιταλικής Polizia di Stato. Και μάλιστα δεν πρόκειται για μία οποιαδήποτε Urus, αλλά για την κορυφαία έκδοση του SUV, που ακούει στο όνομα Performante. Αυτό σημαίνει πως κάτω από το καπό κρύβεται ένας twin-turbo V8 με απόδοση που αγγίζει τους 666 ίππους και τα 850 Nm ροπή. Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3,2 sec, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 306 km/h.

1

Από εκεί και πέρα, εκτός από τις διαφοροποιήσεις που φέρει το ιταλικό μοντέλο σε σχέση με την «απλή» έκδοση, για να αποτελέσει μέρος του σώματος, το SUV ντύθηκε αρχικά στα χρώματα της τοπικής αστυνομίας, συνδυάζοντας όμως και στιλιστικές πινελιές που παραπέμπουν στην ιταλική μάρκα. Παράλληλα, το περιπολικό εξοπλίστηκε με μπλε φάρο τεχνολογίας LED, σειρήνα δύο τόνων, θωρακισμένο κουτί όπλων, ψηφιακό πίνακα επικοινωνίας και ένα ειδικά διαμορφωμένο κουτί στο χώρο αποσκευών για εξοπλισμό και κουτί πρώτων βοηθειών με απινιδωτή.

2

Τέλος, λόγω του ότι το αυτοκίνητο προορίζεται και για μεταφορά οργάνων –θυμίζουμε το περιστατικό με μία Lamborghini Huracan του ίδιου σώματος που κατάφερε να σώσει μία ζωή με αυτό τον τρόπο – θα υπάρχει και ένα ψυγείο ακριβώς για αυτό το σκοπό, το οποίο μάλιστα θα διαθέτει οθόνη και αισθητήρες που θα παρακολουθούν σε μόνιμη βάση την θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Δείτε ακόμη: Με αυτά τα περιπολικά, αρκετοί θα σκεφτόμασταν να ενταχθούμε στην αστυνομία...

Η συγκεκριμένη Urus αποτελεί την έκτη Lamborghini που μπαίνει στο σώμα, ενώ το 2024 η ιταλική αστυνομία και ο κατασκευαστής θα γιορτάσουν 20 χρόνια συνεργασίας. Ο CEO της μάρκας, Stephan Winkelmann, δήλωσε πως η εν λόγω συνεργασία είναι μεγάλη χαρά για αυτούς μιας και γνωρίζουν πως τα αυτοκίνητα τους χρησιμοποιούνται από τις δημόσιες αρχές για καλό σκοπό σε κρίσιμες καταστάσεις. Κάτι που κάνει όλη την εταιρία εξαιρετικά περήφανη όπως είπε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...