Alfa Romeo Milano: Αυτό είναι τo νέο μικρό SUV της Alfa - Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις;

Η Alfa Romeo είναι έτοιμη να προσθέσει ένα ολοκαίνουριο B-SUV μοντέλο στην γκάμα της, το οποίο θα διατίθεται τόσο ως ηλεκτρικό, όσο και ως ήπια υβριδικό.

  • -
  • -

Η Alfa Romeo αποκάλυψε επίσημα πως το νέο της μοντέλο ονομάζεται Milano, ανήκει στα μικρά SUV και θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2024, με την έναρξη των πωλήσεων να τοποθετείται τον Σεπτέμβριο του 2024.

Το νέο Milano θα αντικαταστήσει στην B κατηγορία το Mito, το supermini της ιταλικής φίρμας που σταμάτησε να παράγεται πριν από μερικά χρόνια. Το όνομα του μοντέλου εμπνεύστηκε από την πόλη του Μιλάνου, την ιταλική πρωτεύουσα της μόδας, του design και της καινοτομίας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9f55beaf20e3008690a6043872a4880c.jpg

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imperato, δήλωσε ότι το όνομα Milano είναι αφιερωμένο στον πατέρα του. «Γεννήθηκα σε ένα Giulia 1300 το 1966 και όταν ο πατέρας μου μου μιλούσε στο παρελθόν, ποτέ δεν ήταν μόνο γύρω από την Alfa Romeo», δήλωσε ο Imperato. «Πάντα μου έλεγε Alfa Romeo Milano».

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo: O αντίπαλος της BMW iX ονομάζεται Castello

Το Milano θα βασίζεται στην πλατφόρμα E-CMP της Stellantis και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tychy στην Πολωνία. Ο Imperato επιβεβαίωσε ότι θα διατίθεται τόσο σε ηλεκτρική όσο και σε υβριδική έκδοση. Η ηλεκτρική έκδοση θα έχει αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 400 km και θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της εταιρείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και τετρακίνητη εκδοχή. Αν συμβεί αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο του ομίλου Stellantis που χρησιμοποιεί αυτήν την πλατφόρμα και θα έχει κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Η υβριδική έκδοση θα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα με έναν βενζινοκινητήρα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/58a51e5eb475d70938f76e24c65f4732.jpg

Ο Imperato δήλωσε επίσης, ότι η Alfa Romeo δεν θα ακολουθήσει την τακτική του να μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων της για να αυξήσει τις πωλήσεις. «Θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στην αξία της Alfa Romeo», δήλωσε.

Μέχρι πρότινος υπήρχε έντονα η φήμη ότι αυτό το μοντέλο της Alfa Romeo θα ονομάζεται Brennero, όμως τελικά οι Ιταλοί αποφάσισαν διαφορετικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...