Alfa Romeo: O αντίπαλος της BMW iX ονομάζεται Castello

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο επικεφαλής της Alfa Romeo, σχετικά με ένα ολοκαίνουριο, ηλεκτρικό, μεγάλο SUV που ετοιμάζει η ιταλική μάρκα.

  • -
  • -

Η Alfa Romeo, μέρος του ομίλου Stellantis, ετοιμάζεται να επεκτείνει την γκάμα των SUV της με ένα νέο, μεγάλο μοντέλο που θα λανσαριστεί το 2027. Ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι θέλει να λανσάρει ένα SUV στην κατηγορία E, με στόχο να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η BMW X5, η X6 και η 7 Series, αλλά και φυσικά η iX.

Το νέο SUV της Alfa Romeo θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Large, η οποία έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα οχήματα των premium μαρκών του ομίλου Stellantis (Alfa Romeo, DS Automobiles, Lancia και Maserati). Η πλατφόρμα αυτή έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ηλεκτρικά οχήματα και διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt, η οποία επιτρέπει γρήγορη φόρτιση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9f03cbf6b3fced7ef9fd191b31ab1c7d.jpg

Τι ξέρουμε για ισχύ και αυτονομία του νέου SUV της Alfa Romeo

Το νέο SUV της Alfa Romeo αναμένεται να είναι διαθέσιμο με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι θα του προσφέρουν τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ έως και 1.000 ίππων. Το μοντέλο θα έχει επίσης αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων με μία φόρτιση ή και ακόμα μεγαλύτερη.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο B-SUV της Alfa Romeo: Οι πρώτες εικόνες

Το νέο SUV της Alfa Romeo θα παράγεται στην Ευρώπη και θα διατίθεται στις αγορές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Σύμφωνα με τον Imparato, η Alfa Romeo δεν θα είχε κατασκευάσει το μοντέλο εάν δεν προοριζόταν για τις αγορές της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι πωλήσεις των SUV αυτού του μεγέθους στην Ευρώπη είναι σχετικά χαμηλές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b774d1e4ca2e0c9db74afa2f51b36881.jpg

Το όνομα του νέου SUV της Alfa Romeo δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά υπάρχουν φήμες ότι θα ονομάζεται Castello. Το όνομα αυτό ταιριάζει καλά στην γκάμα των SUV της Alfa Romeo, καθώς όλα τα SUV μοντέλα της έχουν πάρει το όνομά τους από διάσημα ορεινά περάσματα.

Το Alfa Romeo Castello αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027 και να αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας στην κατηγορία των SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...