Hyundai Ioniq 5 N: Η πρώτη τιμή στην Ευρώπη

Η κορυφαία έκδοση N του Ioniq 5 με την εκπληκτική ισχύ των 650 ίππων ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη. Δείτε από ποια χώρα και πόσο κοστίζει.

  • -
  • -

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων της Hyundai με τον αυθεντικό σπορ χαρακτήρα, είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στη Γερμανία. Το υπέροχο Ioniq 5 N με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, τη νέα μπαταρία των 84 kWh και την τετρακίνηση φιγουράρει στον επίσημο τιμοκατάλογο της κορεατικής φίρμας στη γερμανική αγορά, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 74.900 ευρώ.

ioniq 5 n

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται όλα τα συστήματα υποβοήθησης, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, το N Torque Distribution με τη μεταβλητή κατανομή της ροπής στους τροχούς, οι αεριζόμενοι δίσκοι των 400 mm υπάρχει στον εμπρός άξονα, μαζί με μεγάλες τετραπίστονες, monoblock δαγκάνες και πολλά ακόμη, οι ζάντες 21 ιντσών και η ανάρτηση N Sport.

ioniq 5 n

Τα μπάκετ καθίσματα αξίας 1.500 ευρώ είναι επίσης στάνταρ, σε αντίθεση με την πανοραμική οροφή αξίας 1.300 ευρώ που παρέχεται έξτρα. Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τις τιμές του Hyundai Ioniq 5 στην Ελλάδα 

ioniq 5 n

0-100 σε 3,4 δευτερόλεπτα και τελική 260 km/h

Η μέγιστη ισχύς του Ioniq 5 N είναι 650 ίπποι (238 ίπποι εμπρός, 412 ίπποι πίσω) όταν ενεργοποιείται το N Grin Boost. Το τελευταίο, διαρκεί 10 δευτερόλεπτα και μαζί με το N Launch Control για ιδανικές εκκινήσεις από στάση, προσφέρει στον οδηγό μια εκπληκτική εμπειρία επιτάχυνσης. Χωρίς το N Grin Boost, η απόδοση ορίζεται στους 609 ίππους (226 ίπποι εμπρός, 383 ίπποι πίσω).

ioniq 5 n

To σύστημα N Race δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής δύο διαφορετικών λειτουργιών. Συγκεκριμένα, υπάρχει το «Endurance» και το «Sprint», με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και τη βελόνα του ψηφιακού κοντέρ να σταματά στα 260 km/h.

ioniq 5 n

Δείτε ακόμη: Επίσημο: To Hyundai Ioniq 5 N με 650 ίππους και drift mode [video]

Το Ioniq 5 N ως ηλεκτρικό δεν έχει κιβώτιο, παρά μετάδοση μονής σχέσης. Ωστόσο, δίνοντας την αίσθηση των αλλαγών στον οδηγό, επιτυγχάνεται ένα πιο πολεμικό κλίμα. Ο ήχος του N Active Sound + παίζει από οκτώ ηχεία μέσα στην καμπίνα και άλλα δύο έξω από αυτή. Μάλιστα, όταν ο οδηγός μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο και πατάει το κουμπί εκκίνησης, ακούγεται… ξερογκαζιά όπως στον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 turbo των υπόλοιπων N μοντέλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...