Τέλος οι αλυσίδες χιονιού με πατέντα της Hyundai - Kia! [video]

Κάθε οδηγός που έχει χρειαστεί να τοποθετήσει αλυσίδες χιονιού στο αυτοκίνητο θα ευχόταν να μπορούσε να γίνει αυτόματα, με το πάτημα ενός κουμπιού.

  • -
  • -

Η ομορφιά των χιονισμένων τοπίων και το μοναδικό συναίσθημα που δημιουργείται όταν χιονίζει, είναι αδιαμφισβήτητα. Ωστόσο, αυτές οι καιρικές συνθήκες πολύ συχνά προκαλούν και… πονοκεφάλους, όταν πρέπει να μετακινηθούμε με αυτοκίνητο. Στις περιοχές που τα χιόνια σπανίζουν και περιορίζονται σε ελάχιστες ημέρες του χρόνου, όπως στην Αθήνα, η λύση που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι οδηγοί είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και οι χιονοκουβέρτες. Και όσοι έχει χρειαστεί να φορέσουν αλυσίδες στο αυτοκίνητό τους εν μέσω χιονόπτωσης, γνωρίζουν πολύ καλά για τι ταλαιπωρία πρόκειται. Το τέλος έρχεται να δώσει μια πατέντα των Hyundai - Kia!

Αλυσίδες χιονιού με το πάτημα ενός κουμπιού!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας πολύ συχνά φέρνει καινοτομίες που αλλάζουν για πάντα τη ζωή μας. Η σκέψη των δύο εταιρειών από την Νότια Κορέα είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες να βρίσκονται ενσωματωμένες στον τροχό και να εμφανίζονται όταν ο οδηγός το επιλέξει, μέσω ενός κουμπιού. Ωστόσο δεν μιλάμε για τις παραδοσιακές αλυσίδες που όλοι ξέρουμε, αλλά για ένα υποκατάστατο. Τόσο η ζάντα, όσο και το ελαστικό είναι απαραίτητο να έχουν συγκεκριμένο σχεδιασμό προκειμένου να λειτουργήσει το αντιολισθητικό μέσο, με σχήμα που θυμίζει… πίτσα. Ο μηχανισμός λειτουργεί μέσω ηλεκτρικής διέγερσης.

Δείτε ακόμη: Τι είναι καλύτερο για τα χιόνια; Αλυσίδες ή κουβέρτες;

Αυτό σημαίνει ότι μόλις δοθεί ρεύμα, εκτείνονται κάποιοι βραχίονες μέσα από τη ζάντα και βοηθούν στην εύρεση πρόσφυσης σε χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους. Σε φυσιολογικές συνθήκες οι βραχίονες βρίσκονται διπλωμένοι μέσα στον τροχό και δεν ακουμπούν στην άσφαλτο. Για να περάσει στην παραγωγή η συγκεκριμένη τεχνολογία θα πρέπει να εξελιχθεί και ένα κατάλληλο ελαστικό που θα διαιρείται σε τμήματα, αφού η υπάρχουσα τεχνολογία με το ενιαίο σώμα των ελαστικών δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά καταφέρει να φτάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής, τότε θα μιλάμε για μια εφεύρεση που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που οδηγούμε στις δύσκολες, χιονισμένες συνθήκες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...